Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

ODLAZAK IZ KLUBA

Marko Jordan napustio Zadar i pojačao Hrvatski vitez

Autor: Šime Ćurko

19.02.2023. 09:15
Marko Jordan napustio Zadar i pojačao Hrvatski vitez

Foto: HNK Zadar



Napadač Marko Jordan (32) novi je član Hrvatskog viteza Posedarje, u koji je došao nakon što je posljednjih sezonu i pol igrao za Zadar, gdje je i odradio pripreme za nastavak sezone. Prethodno je nastupao za Šibenik, Split, Zagoru, Dugopolje, Međimurje, Sesvete, Istru 1961 te u inozemstvu gdje je igrao za klubove u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Italiji, Armeniji, Grčkoj, Sloveniji, Švedskoj i Njemačkoj.


U Prvoj HNL-u (Šibenik, Istra 1961) ima 21 nastup, dok je u Drugoj HNL odigrao 40 utakmica. Jordan se tako pridružio brojnoj koloniji nekadašnjih igrača Zadra, koji sada nastupaju na HV.


– Prošle zime, a onda i na ljeto između mene i Posedarje je bilo obostranog zanimanja, ali sada sam stavio stvari na svoje mjesto i odlučio da je ovo za mene i klub najbolji trenutak za započeti nove izazove. Poznajem sve igrače, s kojima sam trenirao u pauzama dok sam igrao profesionalno, tu mi je jako dobar prijatelj Lovre Čirjak, kojeg smatram najboljim igračem lige i s kojim jedva čekam igrati. Ekipa je jako kvalitetna, a ima i odličnog trenera Marka Pinčića, rekao je Jordan.




– Očekivanja za drugio dio sezone su zadržati se među prvih pet momčadi i čekati našu priliku iz prikrajka. Imamo ambicija i u Županijskom kupu, u kojem želimo otići do kraja, dodao je napadač.


Jordan ima pravo nastupa već danas u domaćem (14:30 sati) dvoboju 16. kola Treće NL jug protiv vodeće Zagore.


– Jedva čekam izaći pred domaće navijače, koje smatram najboljim i najvatrenijim navijačima u ligi. Želim njima, klubu i suigračima pokazati da vrijedim i da ćemo često zajedno slaviti pobjede, zaključio je Jordan.