Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

ATP Dubai

Mektić i Pavić teškom mukom stigli u novo polufinale

Autor: Hina

01.03.2023. 14:53
Mektić i Pavić teškom mukom stigli u novo polufinale

Foto: Reuters



Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić plasirali su se u polufinale parova na ATP turniru u Dubaiju, olimpijski prvaci su u četvrtfinalu nadigrali Tomislava Brkića iz Bosne i Hercegovine i Gonzala Escobara iz Ekvadora sa 3-6, 6-3, 10-7.


Prvi nositelji izgubili su prvi set zbog nekarakteristično loše igre na servis Pavića koji je dva puta gubio igre na svom početnom udarcu. S druge strane, u sva tri prva servis-gema suparnika stizali su do odlučujućeg poena, ali samo jednom su ga i dobili.


U drugom setu Mektić i Pavić su poveli sa 3-1 samo da bi Pavić i treći put u meču izgubio servis, no nakon još jednog “breaka” uspjeli su privesti tu dionicu dvoboja u svoju korist sa 6-3.




Veliku prednost u trećem setu Mektić i Pavić su praktički dobili na poklon nakon dvostruke servis pogreške Brkića, a nakon što su stigli do tri vezane meč-lopte kod rezultata 9-6 realizirali su drugu za prolazak dalje.


Suparnici u polufinalu Mektiću i Paviću bit će bolji iz susreta trećih nositelja Britanca Lloyda Glasspoola i Finca Harrija Heliovaare te Indijaca Yukija Bhambrija i Saketha Miyemija.