Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP U KATARU

Messi protiv Mbappea, Argentina protiv Francuske za naslov svjetskog prvaka!

Autor: Zadarski list

14.12.2022. 22:01
Messi protiv Mbappea, Argentina protiv Francuske za naslov svjetskog prvaka!

Foto: Reuters



Drugi finalist Svjetskog prvenstva u Kataru je reprezentacija Francuske. U odličnoj polufinalnoj utakmici, Francuzi su rezultatom 2:0 savladali odličan Maroko.


Na samom početku utakmice uslijedio je šok za Maroko, kada je Theo Hernandez zabio za rano vodstvo Francuske. Nakon nekoliko udaraca zaustavljenih u marokanskom obrambenom zidu, nekako je lopta završila na 5 metara od gola kod Fernandeza, koji nije imao težak posao pospremiti loptu u mrežu.


Nakon tog pogotka Maroko je bio bolji, konkretniji, stvarao prilike, no nisu uspjeli zabiti izjednačujući pogodak. Unatoč odličnom Maroku, Francuska je imala nekoliko dobrih prilika, a najveća je bila kada je Olivier Giroud pobjegao obrani i pogodio lijevu vratnicu.




U drugom poluvremenu Maroko je i dalje kreirao prilike i bio konstantna prijetnja, no svejedno nismo mogli postići pogodak. Za mnogo ne realiziranih prilika, kazna je stigla u 79. minuti, nakon što je Mbappe ispremiješao obranu Maroka i nakon odbijanca Randol Kolo Muani je u praznu mrežu zakucao za potvrdu pobjede.


Maroko unatoč još jednoj odličnoj predstavi, nije mogao protiv objektivno puno jačeg protivnika. Nekako ostavlja se dojam kako je najveću razliku učinila širina francuske klupe.


U finalu će tako igrati Argentina i Francuska u nedjelju od 16 sati. Bit će to fantastična utakmica u kojoj će Leo Messi ispisati novu povijest i postati svjetski prvak s reprezentacijom ili će mladi Kylian Mbappe osvojiti svoj već drugi naslov svjetskog prvaka i jako se nametnuti u vječnoj priči tko je najbolji nogometaš u povijesti.


S druge strane, Maroko će u subotu od 16 sati igrati protiv Hrvatske za brončanu medalju.