Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zanimljiv izbor

Modrić ga je ocijenio jednim od najgorih sudaca, a on je dobio nagradu za najboljeg!

Autor:

28.12.2022. 17:07
Modrić ga je ocijenio jednim od najgorih sudaca, a on je dobio nagradu za najboljeg!

Foto: Daniele Orsato/Foto REUTERS

Podsjetimo, radi se o sucu koji je u Kataru sudio Hrvatskoj protiv Argentine, a tada je dosudio kazneni udarac u korist Messijeve momčadi nakon kontakta Dominika Livakovića i Juliana Alvareza, kojeg je velika većina sudačkih stručnjaka ocijenila nepostojećim



RIJEKA Desetak dana nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru izabran je i najbolji sudac natjecanja, odnosno dobitnik Međunarodne nagrade ‘‘Giulio Camapanati‘‘, koja je namijenjena najboljem sucu Svjetskog Europskog prvenstva. A dobitnik nagrade kada je SP u pitanju je, vjerovali ili ne, Talijan Daniele Orsato!


Podsjetimo, radi se o sucu koji je u Kataru sudio Hrvatskoj protiv Argentine, a tada je dosudio kazneni udarac u korist Messijeve momčadi nakon kontakta Dominika Livakovića Juliana Alvareza, kojeg je velika većina sudačkih stručnjaka ocijenila nepostojećim.


Nakon utakmice je i kapetan Hrvatske Luka Modrić rekao kako je Orsato “jedan od najgorih suca s kojima se susreo”.




– Ne volim pričati o sucima, ali ovaj je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrom. Za mene to nije bio penal, a to nas je ubilo – govorio je Modri.


Drugi je u poretku za najboljeg suca Mundijala bio Poljak Szymon Marciniak, koji je vodio finale između Argentine i Francuske. Za prošlogodišnji EURO je nagrađen Nizozemac Bjorn Kuipers.