Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

KK Zadar

Na Višnjik ovaj tjedan stižu Gorica i Budućnost

Autor: ZL

15.11.2022. 14:27
Na Višnjik ovaj tjedan stižu Gorica i Budućnost


Pred košarkašima Zadra nove su dvije utakmice koje će u dva različita natjecanja odigrati u razmaku od samo tri dana. Olakotna okolnost za momčad Danijela Jusupa je što će obje igrati pred svojim navijačima pa će tako u prvoj snage u srijedu u 8. kolu HT Premijer lige odmjeriti s Goricom, dok u subotu u Krešin dom u sklopu 7. kola AdmiralBet ABA lige stiže podgorička Budućnost.


Prilika je to i za sve navijače da dođu u dvoranu i velikim pljeskom nagrade Zadrane za rezultate ostvarene prije reprezentativne stanke kada su na dva teška gostovanja izvojevali dvije velike pobjede. Prvo protiv Dinama, a zatim i onu već opjevanu protiv Crvene zvezde. Kao i uvijek do sada, fokus igrača i stručnog stožera ekipe s Višnjika usmjeren je na prvog protivnika, Goricu.


Jači trening


– Igrali smo s njima u pripremnom periodu. Riječ je šuterskoj ekipi koja je u odnosu na lani dosta izmijenila sastav. Takve ekipe uvijek dolaze motivirane i morat ćemo biti na razini da bi rezultat bio povoljan. Otišli su im neki igrači i možda je to uzrok malo slabijih partija koje pružaju do sada – kazao je Jusup u najavi sutrašnje utakmice koja bi, s obzirom na trenutačni omjer snaga ove dvije momčadi, Zadranima trebala poslužiti kao jači trening i priprema za novo eventualno iznenađenje i pobjedu nad moćnom Budućnosti.




– Za pobijediti takvu ekipu moraš biti na najvišoj razini. Dolaze nakon dva gostujuća poraza od FMP-a i Igokee i bit će silno motivirani da se vrate u pobjednički ritam. Takve su utakmice u pravilu uvijek teške i stoga pozivam navijače da nam pomognu jer uz publiku igrači daju i onaj zadnji atom snage – kaže Jusup.


Susret protiv Gorice sutra počinje u 19 sati, dok je početak subotnjeg sraza s Budućnosti zakazan za 18 sati. Ulaznice za obje utakmice već se mogu nabaviti putem sustava Entrio.hr, dok će se na dane utakmica moći kupiti i na blagajnama Višnjika od 10 sati pa sve do kraja poluvremena, stoji na stranicama Kluba.