Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

HT Premijer liga

Košarkaši Zadra na svom parketu nadjačali Dinamo

Autor:

01.02.2023. 20:12
Košarkaši Zadra na svom parketu nadjačali Dinamo

Foto: MAte Komina



Za trinaestu pobjedu u hrvatskom prvenstvu košarkaši Zadra morali su se dobrano pomučiti, žrtva je pronađena u novaku u ligi zagrebačkom Dinamu koji je odolijevao jako dugo, čak tri četvrtine, da bi zastao pred ubojitim naletom domaćeg sastava. Nekih pet stotina duša u Krešinom domu moglo je gledati tešku igru momčadi Danijela Jusupa, posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme u kojem su gosti bili puno bolji protivnik, ali u nastavku je ipak do izražaja došla kvaliteta i kvantiteta kadra Zadra koji se odmah po završetku dvoboja s Dinamom okrenuo sutrašnjem abaligaškom dalmatinskom derbiju na Gripama.


Bez vanjskog šuta


Uvodni dio bio je zapravo preslika otvaranja kontra Cedevite Junior jer gosti su imali 2:9 nakon četiri minute igre. Izazvalo je to ekspresnu reakciju Danijela Jusupa i onda je popravni ispit donio stabilizaciju domaćih redova. Zadrani su se do kraja prve četvrtine našli u ravnopravnom položaju (16:15), a to mogu zahvaliti buđenju u napadu dotad potpuno uspavanih Drežnjaka, Ramljaka i Jordana, dok se u obrani više nije ostavljalo prostora Garafoliću koji je sa sedam poena bio najubojitiji gostujući pojedinac. Međutim, koncentracija koju je njihov trener isticao u najavi utakmice pokazala se problematičnom za igrače Zadra na otvaranju druge četvrtine. Ispadanje u obrani ostavilo je samog Anzulovića na trici, kasnije je i Novačić poentirao nakon napadačkog skoka i Dinamo je ponovno bio u lagodnoj situaciji s pet viška (20:25) na svom kontu. Domaći igrači nastavili su s katastrofalnim vanjskim šutom iz prethodnog ogleda s Cedevitom kada su gađali tricu 3-28, u četvrtinu i pol nanizali su osam promašaja izvan perimetra, no zato su deveti i deseti pokušaj koje su uputili Jordano i Božić ipak pronašli svoj cilj, čime se Zadar tek drugi put u utakmici našao u vodstu (33:30). U tim trenucima u prilog Jusupovoj družini išla je i druga nesportska, tj. isključujuća pogreška Garafolića, međutim nisu tu beneficiju iskoristili u preostale četiri minute prvog poluvremena. Štoviše, na krilima Vučića koji je vezao osam koševa Dinamo je za nastavak pospremio finu zalihu od sedam koševa (36:43).


Foto


KK Zadar- KK Dinamo (1.2.2023.)


avatar

Snimio:


02.02.2023. 09:13


Galerija

Buđenje u nastavku




Dovoljna opomena Zadranima da se za vrijeme odmora skupe u svlačionici i u nastavku odrade posao u potpuno drugačijem elementu. Prvenstveno se to odnosilo na obranu koja je dopustila u drugoj četvrtini čak 28 koševa, a kad je u trećoj dionici ta brojka svedena na samo šest gostujućih poena onda nije čudilo da je Zadar na ulazu u posljednjih deset minuta uživao u dobitničkoj situaciji. Napadački dio su, kako i spada, na sebe preuzeli Drežnjak i Božić te se Dinamo našao na ogromnoj nizbrdici koja se nakon proteka minute u četvrtoj dionici zaustavila na 16 minusa (67:51). Doduše u preostalom vremenu nastupilo je novo opuštanje u domaćim redovima, što su gosti iskoristili za primicanje na samo pet zaostatka (73:68), no Jordanova trica, na 55 sekundi prije kraja otklonila je i posljednju dilemu o vlasniku dva boda. Riječki snajper predvodio je listu strijelaca s 21 poenom, Drežnjak je dodao 18, dok je Božić zabio 12 uz sedam skokova i pet asistencija. Kod Dinama prednjačili su Novačić s 15 i Vučić s 13 ubačaja.


ZADAR 79  – DINAMO 70