Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

WTA Linz

Nakon Petre Martić prolaz u drugo kolo turnira u Linzu izborila je i Donna Vekić

Autor: Hina

08.02.2023. 08:23
Nakon Petre Martić prolaz u drugo kolo turnira u Linzu izborila je i Donna Vekić

Foto: Donna Vekić/Foto REUTERS

Petra Martić za plasman u četvrtfinale će igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck



LINZ  Nakon Petre Martić plasman u 2. kolo WTA turnira u Linzu izborila je i druga hrvatska tenisačica Donna Vekić.


Vekić je WTA 250 turnir u austrijskom Linzu otvorila pobjedom protiv 81. tenisačice svijeta Njemice Tamare Korpatsch sa 7-6 (4), 6-1.


U prvom setu obje su tenisačice držale svoje servise do trinaeste igre, premda je Korpatsch imala i set loptu, te četiri break lopte, ali ih nije iskoristila. Odluka je pala u tiebreaku. Donna je povela sa 4-1, Njemica je smanjila zaostatak na samo poen razlike (3-4, 4-5), no Vekić je zatim nanizala dva boda za 7-4 i vodstvo od 1-0 u setovima.




Na otvaranju drugog seta Korpatsch je napravila break i povela sa 1-0, no Vekić je fantastično uzvratila sa šest gemova u nizu za 6-1 u drugom setu i ukupnu pobjedu.


Bio je to njihov prvi međusobni susret, a Vekić, koja je 33. tenisačica svijeta u 2. kolu čeka pobjednica susreta između Austrijanke Julie Grabher i Amerikanke Madison Brengle.


U Linzu nastupa i Petra Martić koje je u meču prvog kola svladala 23-godišnju španjolsku kvalifikanticu Marinu Bassols sa 6-1, 7-5.


Martić je u Linzu postavljena za 6. nositeljicu, a za plasman u četvrtfinale će igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck koja je sa 7-6 (3), 6-2 nadigrala Čehinju Lindu Noskovu. Hrvatska tenisačica u međusobnim dvobojima vodi 2-0.