Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

KLOPP POTVRDIO LOŠE VIJESTI ZA LIVERPOOL I PORTUGAL

Napadač Redsa propušta SP u Kataru

Autor: Hina

18.10.2022. 20:58
Napadač Redsa propušta SP u Kataru


Napadač Liverpoola i portugalske nogometne reprezentacije Diogo Jota propustit će Svjetsko prvenstvo u Kataru, zbog ozljede mišića lista, objavio je njegov klupski trener Juergen Klopp. Portugalskog 25-godišnjeg nogometaša su na nosilima iznijeli s terena u posljednjim minutama derbija protiv Manchester Citya, odigranom u nedjelju na Anfiledu.


“Radi se o prilično ozbiljnoj ozljedi lista. Tužna vijest za dečka, nas i Portugal”, rekao je Klopp na konferenciji za medije uoči prvenstvenog dvoboja protiv West Hama, a napomenuo je da će Jota izbivati mjesecima s terena.


“Iznenađujuće je dobro. On je iznimno pametan dečko. Mislim da je znao već kad su ga iznosili s terena. Nakon utakmice mi je objasnio što se dogodilo. Mislim da je već tada znao da je ozbiljna ozljeda i da će to utjecati na njegove snove o Svjetskom prvenstvu”, rekao je njemački stručnjak.




Jota je ove sezone već izbivao s terena zbog ozljede bedrenog mišića. Propustio je početak sezone, a prvi put je ušao u igru kao zamjena 3. rujna u dvoboju protiv Evertona. Krajem rujna je odigrao dvije utakmice u portugalskom dresu u Ligi nacija, a protiv Češke je postigao i pogodak u pobjedi od 4-0. To mu je bio jedini pogodak u ovoj sezoni.


U dresu Liverpoola je sakupio pet asistencija, od čega su tri bile u dvoboju Lige prvaka protiv Rangersa u Glasgowu, gdje je bio dodavač u najbržem ‘hat-tricku’ u Ligi prvaka koji je postigao Mohamed Salah.