Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Seria A

Napoli na ogromnih 18 bodova prednosti, šampanjci u Napulju stavljeni na hlađenje

Autor: Hina

26.02.2023. 09:37
Napoli na ogromnih 18 bodova prednosti, šampanjci u Napulju stavljeni na hlađenje

Foto: Reuters



Nogometaši Napolija slavili su sa 2-0 (2-0) na gostovanju kod Empolija u prvoj utakmici 24. kola talijanske Serie A te trenutačno imaju čak 18 bodova prednosti pred drugoplasiranim Interom.


Napolitanci su do vodstva došli u 17. minuti, kad je s desne strane pred vrata loptu ubacio Poljak Piotr Zielinski, a nespretno ju zahvatio Albanac Ardian Ismajli i poslao u svoju mrežu. U 28. minuti je nigerijski napadač Victor Osimhen postigao svoj 19. pogodak u ovoj sezoni Serie A, poslavši u mrežu loptu koju je odbio domaći vratar Vicario nakon udarca Gruzijca Kvaratskhelije.


Napoli je od 67. minute ostao s desetoricom na terenu, jer je Portugalac Mario Rui zaradio crveni karton, zbog namjernog udaranja nogom suparnika.




No, domaća momčad ni s igračem više na terenu nije uspjela zaprijetiti vodećoj momčadi prvenstva koja juri prema naslovu prvaka. Od 76. minute je za Empoli igrao i bivši hrvatski reprezentativac Marko Pjaca.


Napoli je u 24 utakmice osvojio 65 od moguća 72 boda. Drugoplasirani Inter ima utakmicu manje, ali i zaostatak od čak 18 bodova.


U drugoj utakmici subotnjeg programa Sassuolo je pobijedio sa 1-0 na gostovanju kod Leccea. Pobjednički pogodak postigao je Norvežanin Kristian Thorstvedt u 65. minuti.


Za goste je cijelu utakmicu na stoperskoj poziciji vrlo dobro odigrao hrvatski reprezentativac Martin Erlić.


Sassuolo se sa 27 bodova izjednačio s Lecceom, a momčadi se nalaze na 13. i 14. mjestu ljestvice Serie A.