Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Serie A

Napoli s četiri gola slomio Jurićev Torino i nastavio juriš prema tituli prvaka

Autor: Hina

19.03.2023. 18:08
Napoli s četiri gola slomio Jurićev Torino i nastavio juriš prema tituli prvaka

Foto: Foto REUTERS

Torino nije bio bezopasan u prvom dijelu, a možda i najopasniji domaći igrač bio je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je kasnije zamijenjen u 85. minuti



TORINO Ništa ne može stati na put nogometašima Napolija ove sezone te su oni u 27. kolu talijanske Serie A, kao gosti, s 4-0 pobijedili Torino, sastav kojeg vodi hrvatski strateg Ivan Jurić.


Već u devetoj minuti Napoli je poveo nakon kornera. Nebeski je poletio Victor Osimhen i glavom zabio svoj 20. prvenstveni pogodak ove sezone. Na 2-0 povećao je Gruzijac Kvarackelia koji je u 35. minuti pogodio s bijele točke.


Torino nije bio bezopasan u prvom dijelu, a možda i najopasniji domaći igrač bio je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je kasnije zamijenjen u 85. minuti.




No, nedjeljna priča u Torinu je završila odmah na startu drugog poluvremena. U 51. minuti je Nigerijac Osimhen postigao novi pogodak glavom, svoj drugi na utakmici za velikih 3-0. Tu nije bio kraj domaćim mukama pa je tako u 68. minuti Ndombele povećao na 4-0 što mu je bio premijerni pogodak za Napoli, a asistirao mu je prvi asistent Serie A Kvarackelia.


Na tronu ljestvice Napoli ima utakmicu više od drugog Intera, ali i čak 21 bod više.


Fiorentina je na domaćem terenu s minimalnih 1-0 svladala Lecce, a utakmicu je odlučio gostujući igrač Gallo koji je u 27. minuti postigao autogol. Kroz cijelu utakmicu na domaćoj klupi za pričuve je ostao hrvatski nogometaš Josip Brekalo. Ovom pobjedom Fiorentina je skočila na sedmo mjesto ljestvice.