Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Liga prvaka

Napoli u Frankfurtu napravio velik korak prema četvrtfinalu Lige prvaka, crveni karton usmjerio utakmicu

Autor: Hina

21.02.2023. 23:11
Napoli u Frankfurtu napravio velik korak prema četvrtfinalu Lige prvaka, crveni karton usmjerio utakmicu

Foto: Foto REUTERS

Za Eintracht je Kristijan Jakić odigrao cijeli susret, dok Hrvoje Smolčić nije ulazio u igru



FRANKFURT U drugom susretu osmine finala Lige prvaka Napoli je u Frankfurtu pobijedio Eintracht sa 2-0 golovima Victora Osimhena (40) i Giovannija Di Lorenza (65).


Napoli je u početnim minutama držao više loptu u nogama, no domaćin je bio konkretniji. Prvi priliku Eintracht je imao u 12. minuti kada je Randal Kolo Muani pucao pored gola. Prvu opasnost na suprotnoj strani vidjeli smo u 19. minuti, Kviča Kvaratškelija je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je golman Kevin Trapp bio spreman.


Novu priliku Napoli je imao u 34. minuti kada je pucao Hirving Lozano, ali je pogodio desnu stativu. Lopta se odbila do Aurelia Buta, no Portugalac je bio neoprezan i umjesto da ispuca loptu, on je oborio Victora Osimhena. Bio je to čisti prekršaj i kazneni udarac za goste. Priliku s bijele točke je dobio Gruzijac Kvaratškelija, no Trap je sjajno obranio njegov udarac.




Napoli je ipak poveo u 40. minuti. Lobotka je “ukrao” loptu na sredini uposlivši Lozana koji je s desnog krila poslao savršeni ubačaj za Osimhena, a Nigerijac pogađa za 1-0. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minuti kada je Kolo Muani neoprezno nagazio suparničkog igrača zaradivši crveni karton.


Sedam minuta kasnije Napoli je zabio i drugi gol. Gruzijac je dobio loptu u dubinu i potom je petom ostavio za Giovannija Di Lorenza koji je precizno pogodio u donji lijevi kut.


U 72. minuti je Andre Zambo Anguissa mogao zabiti i treći gol za goste, ali je pucao pored vrata. Za Eintracht je Kristijan Jakić odigrao cijeli susret, dok Hrvoje Smolčić nije ulazio u igru.