Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

abaligaška »čestitka«

Navijanje protiv Zvezde kažnjeno sa šest tisuća eura

Autor:

21.02.2023. 19:07
Navijanje protiv Zvezde kažnjeno sa šest tisuća eura

Foto: Mate Komina



Na adresu Košarkaškog kluba Zadar stigla je nova kazna AdmiralBet ABA lige. Riječ je o »izgredima« na utakmici 19. kola između KK Zadar i KK Crvena zvezda Meridianbet koja se odigrala 12. veljače 2023. godine u dvorani Krešimira Ćosića. Prema odluci disciplinskog suca regionalne lige, KK Zadar je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od šest tisuća eura.


Dva propusta


Ta kazna samo se nadovezala na dvije isto relativno svježe kazne nakon domaćih utakmica s Borcem (5000 eura uz zatvaranje dvije tribine) te Cibonom (6100 eura), čime je ukupan dug za kazne dosegao nevjerojatnu cifru od sto tisuća eura. U odluci disciplinskog suca navodi se kako je klub s Višnjika kažnjen radi dva propusta u organizaciji utakmice protiv C. zvezde. Prvi je da su navijači za vrijeme utakmice vrijeđali suce i protivnički klub KK Crvena zvezda Meridianbet dok u drugom propustu navode da su za vrijeme utakmice na teren ubačeni tvrdi predmeti, kovanica i upaljač.


Apel navijačima


– Klub nije potpun ako nema navijača na tribinama, kako na domaćem terenu, tako i na gostujućim utakmicama. Zato se ponovno pozivaju navijači na fer i sportsko navijanje, bez vrijeđanja suparničkih igrača na rasnoj, nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Također se moli sve navijače da ne ubacuju predmete na parket i tako pomognu klubu kako bi se ovakve kazne u budućnosti izbjegle. Neka Vaše navijanje bude uzor mlađim generacijama – apelirali su iz KK Zadar na svoje navijače koji će priliku za popravak dojma imati sljedećeg utorka kada na Višnjik stiže zagrebačka Cibona.