Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prekinuta utakmica

Nema kraju rasizmu na nogometnim terenima, Lazio osudio povike svojih navijača

Autor: Hina

05.01.2023. 17:36
Nema kraju rasizmu na nogometnim terenima, Lazio osudio povike svojih navijača

Foto: U DRESU BARCE - Samuel Umtiti/Foto REUTERS

Sudac utakmice, koju je u srijedu kod kuće dobio Lecce (2-1), bio je prisiljen prekinuti utakmicu nekoliko trenutaka u drugom poluvremenu zbog rasističkih povika "koji su dolazili iz gostujućeg sektora okupiranog navijačima Lazija"



RIM Rimski Lazio osudio je u četvrtak rasističke povike koji su bili usmjereni na francuskog braniča Leccea Samuela Umtitija tijekom ligaške utakmice odigrane dan ranije između ove dvije momčadi.


“Lazio osuđuje počinitelje ove odvratne, sramotne i anakrone geste i, kao i uvijek, ponudit će maksimalnu suradnju vlastima u identificiranju odgovornih. Navijači Lazija nisu rasisti i ne mogu se povezivati ​​s nekolicinom pojedinaca koji ozbiljno štete imidžu kluba”, stoji u priopćenju rimskog kluba.


Sudac utakmice, koju je u srijedu kod kuće dobio Lecce (2-1), bio je prisiljen prekinuti utakmicu nekoliko trenutaka u drugom poluvremenu zbog rasističkih povika “koji su dolazili iz gostujućeg sektora okupiranog navijačima Lazija”, navodi talijanska agencija Ansa.




Ovi povici bili su usmjereni na Samuela Umtitija, svjetskog prvaka 2018. s Francuskom na posudbi iz Leccea prošlog ljeta od strane Barcelone, no drugi su se čuli u prvoj trećini ciljajući na njegovog zambijskog suigrača Lamecka Bandu, prema istom izvoru.


Umtiti je napustio teren u suzama na kraju utakmice, uz ovacije publike u Lecceu, javljaju talijanski mediji.


Rasistički povici su pojava koja se ponavlja na talijanskim stadionima, posebno od strane određenih navijača Lazija za koje se zna da neki od njih održavaju veze s fašizmom.


U srijedu navečer, predsjednik FIFA-e Gianni Infantino izrazio je solidarnost sa Samuelom Umtitijem i Lameckom Bandom.


“Uskliknimo jasno i glasno: Ne rasizmu! Neka velika većina navijača, koji su dobri ljudi, ustane da jednom zauvijek ušutkaju sve rasiste”, napisao je na Instagramu.


Samuel Umtiti ponovno je objavio ovu poruku u priči na svom Instagram računu, popraćenu sljedećim komentarom: “Samo nogomet, zabava, veselje, ostalo se ne računa”.