Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Premiership

Newcastle ostao bez "punog plijena" u zapadnom Londonu

Autor: Hina

21.01.2023. 21:30
Newcastle ostao bez

Foto: Reuters



U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Crystal Palace i Newcastle United su igrali 0-0.


Palace je tako drugi put ovoga tjedna na svom Selhurst Parku uspio remizirati protiv momčadi s vrha ljestvice, u srijedu je igrao 1-1 s Manchester Unitedom, dok je Newcastle odigrao 15. utakmicu zaredom u prvenstvu bez poraza što je novi rekord kluba.


Treći Newcastle sada ima 39 bodova, kao i četvrti Manchester United, tri boda više ima drugi Manchester City, a osam više vodeći Arsenal. Crystal Palace je 12. sa 24 boda.




Ranije u subotu je napadač hrvatske reprezentacije Mislav Oršić debitirao Premier ligi za posljednjeplasirani sastav prvenstva Southampton ušavši u igru u 84. minuti u 0-1 (0-0) domaćem porazu od Aston Ville. Gosti iz Birminghama poveli su golom Watkinsa u 77. minuti, a nakon toga je domaći strateg Nathan Jones u pokušaju da spasi bod uveo Oršića, a istovremeno je iz igre povukao hrvatskog stopera Duju Ćaletu-Cara. No, taj potez u završnici pokazao se bezuspješnim.


Southampton je tako ostao na dnu sa 15 bodova, koliko ima i pretposljednji Everton, dok je 11. Aston Villa sa 28 bodova.


U prvom susretu dana suu Liverpool i Chelsea na Anfieldu igrali 0-0, a hrvatski veznjak Mateo Kovačić nije konkurirao za nastup u gostujućem sastavu. Osmi Liverpool i 10. Chelsea sada su na po 29 bodova, koliko ima i deveti Brentford.