Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

SP U KATARU

Nijemci i Španjolci remizirali 1:1, očekuje nas zanimljiv rasplet u ovoj skupini u zadnjem kolu

Autor: Zadarski list

27.11.2022. 22:09
Nijemci i Španjolci remizirali 1:1, očekuje nas zanimljiv rasplet u ovoj skupini u zadnjem kolu

Foto: Reuters



Posljednja utakmice ovog tjedna, donijela je susret starih znanaca i dvije nogometne velesile, Njemačke i Španjolske. Oni su u jako dobroj i zanimljivoj utakmici remizirali.


Mora se naglasiti kako si Španjolci ipak bili malo konkretnija momčad.


U prvom poluvremenu mreže su mirovale do 40. minute kada je Antonio Rudiger zabio za vodstvo Njemačke. Odmah se uključio VAR i rekao glavnom sucu Dannyu Makielleu da se radi o zaleđu i gol je poništen. Poluvrijeme je, dakle, završilo 0:0.




Drugo poluvrijeme krenulo je rezervirano s obje strane. U jednom trenutku izgledalo je kao da niti jedna, niti drugo momčad ne žele zabiti gol, samo ne žele primiti gol.


Prva velika prilika  drugoj poluvremenu bila je pred golom Španjolaca. Tukao je Kimmich, a Unai Simon je fenomenalno obranio.


Prvi priznati gol, postigli su Španjolci u 62. minuti. Jordi Alba je kao u svojim najboljim danima preciznim ubačajem proigrao Moratu koji posprema loptu u gol pokraj Neuera.


Nijemci se nisu predavali, stisnuli su i konačno im se u 83. minuti sreća osmjehnula. Niclas Fuellkrug je “bombom” dijagonalno pogodio za 1:1.


Do kraja valja izdvojiti 1 na 1 između Sanea i Unai Simona, gdje je njemački reprezentativac izabrao najgoru moguću opciju- driblati golmaana prema liniji granice igralište, odnosno u “mrtvi kut”.


Nakon dva odigrana kola Španjolci imaju 4 boda, Japan i Kostarika po 3, dok su Nijemci posljednji s jednim osvojenim bodom.


Posljednje kolo igraju Španjolska- Japan i Njemačka- Kostarika, tako da očekuje nas još mnogo borbe kako bi dvije najbolje reprezentacije ostvarile prolazak skupine.