Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SP u Kataru

Aleksandar Vučić prozvao Srbe koji su navijali za Hrvatsku na SP-u i poručio: "Ja ću navijati za braću Marokance!"

Autor: Portal Novi list

16.12.2022. 08:24
Aleksandar Vučić prozvao Srbe koji su navijali za Hrvatsku na SP-u i poručio:

Foto: Foto REUTERS

Idite u Hrvatsku na more, ja neću, lijepo se provedite i sve vam najbolje želim, navijajte za Hrvatsku, ima vas 11-12 posto koji ste navijali za njih, sve najbolje vam želim, ja neću - rekao je srpski predsjednik



RIJEKA Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u svojem gostovanju na RTS-u dotaknuo se SP-a u nogometu, a posebno onih svojih građana koji su navijali za uspjeh susjeda – Hrvatske.


– Čestitam svima koji su navijali za Hrvatsku na izvanrednim rezultatima. Ja sam bio i uz Argentinu, ali i uz Maroko. Mislim da susjede ne birate, tu vas Bog postavi, a prijatelje birate. Kada bih analizirao zbog čega sam navijao za sve druge osim za Hrvatsku, onda tu ima dosta razloga. Oni su i obiteljski i emotivni. Navijao sam za sve druge protiv susjeda, jer prijatelje birate i po sferama interesa, po odanosti, po međusobnom poštovanju, a ne po tome gdje žive. Idite u Hrvatsku na more, ja neću, lijepo se provedite i sve vam najbolje želim, navijajte za Hrvatsku, ima vas 11-12 posto koji ste navijali za njih, sve najbolje vam želim, ja neću – rekao je Vučić.


– U finalu ne znam za koga ću navijati, ali znam za koga ću u utakmici za treće mjesto – Maroko. To su naša braća koja nikada neće priznati nezavisno Kosovo, oni imaju probleme sa Zapadnom Saharom. Vi ćete reći cijeli Novi Pazar navija za Maroko jer su muslimani, pa što? To su naša braća i prijatelji – zaključio je Vučić.