Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SP u Kataru

Barcelonin veznjak zaključio reprezentativnu karijeru kao treći igrač s najviše nastupa za Furiju

Autor: Hina

16.12.2022. 14:31
Barcelonin veznjak zaključio reprezentativnu karijeru kao treći igrač s najviše nastupa za Furiju

Foto: Sergio Busquets/Foto REUTERS

Želim objaviti da je nakon gotovo 15 godina i 143 utakmica došao trenutak da se oprostim od španjolske reprezentacije", napisao je na društvenim mrežama 34-godišnji Sergio Busquets



BARCELONA Španjolski veznjak Sergio Busquets, koji je sa španjolskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2010., u petak je objavio kraj reprezentativne karijere nakon što je sa Rojom sudjelovao na SP-u u Katru.


“Želim objaviti da je nakon gotovo 15 godina i 143 utakmica došao trenutak da se oprostim od španjolske reprezentacije”, napisao je na društvenim mrežama 34-godišnji igrač Barcelone.


“Bila mi je čast predstavljati svoju zemlju i dovesti je do najviše razine, biti svjetski i europski prvak, biti kapetan i odigrati toliko utakmica, s manje ili više uspjeha, ali uvijek dajući sve od sebe i ostavljajući sebe tako da sve ide kako treba”, dodao je.




Busquets je podsjetio da je uvijek nastojao učiniti sve kako bi “svi osjetili koliko su važni, pomažući svima i boreći se za isti cilj, uz jedinstvena, nezaboravna i povijesna iskustva”.


Barçin veznjak napušta reprezentaciju kao treći igrač s najviše nastupa u povijesti, iza braniča Sergia Ramosa (180 nastupa) i vratara Ikera Casillasa (167).


Busquets je bio posljednji predstavnik reprezentacije koja je 2010. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a bio je i dio španjolske selekcije koja je osvojila Euro-2012.


Zadnju utakmicu s La Rojom odigrao je 6. prosinca, u osmini finala protiv Maroka (0-0, 3-0), pri čemu je promašio jedanaesterac u raspucavanju.