Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Oteklina oko srca

Bayern otkrio da je marokanski branič na SP-u u Kataru protiv Hrvatske igrao pozitivan na Covid 19

Autor: Hina

06.01.2023. 14:30
Bayern otkrio da je marokanski branič na SP-u u Kataru protiv Hrvatske igrao pozitivan na Covid 19

Foto: Noussair Mazraoui i Nikola Vlašić/Foto REUTERS

Bayern je naveo da je pregled u Münchenu nakon turnira otkrio "blagu upalu" te da Mazraui "za sada nije dostupan za utakmice"



MUENCHEN  Nogometni klub Bayern München objavio je da je njegov marokanski branič Nusair Mazraoui bio pozitivan na koronavirus tijekom Svjetskog prvenstva u Katru te da je nakon toga otkriveno da ima oteklinu oko srca.


Bayern je izostavio Mazrauija iz momčadi koja je u petak otputovala na zimske pripreme u Katar uoči nastavka bundesligaške sezone 20. siječnja, navodeći da ima upalu.


Klub je objavio da je Mazraoui bio pozitivan na Covid-19 dok je bio na Svjetskom prvenstvu početkom prosinca i da je to razlog zašto nije igrao u četvrtfinalu kada je Maroko pobijedio Portugal. Njegov izostanak tada je pripisan “neoznačenoj bolesti”.




Mazraoui je potom odigrao prvo poluvrijeme polufinala protiv Francuske, nakon što je Maroko postao prva afrička i arapska reprezentacija koja je stigla među četiri najbolje na Svjetskom prvenstvu. Mazraoui nije igrao u utakmici za treće mjesto protiv Hrvatske, ali je protiv Vatrenih igrao na otvaranju skupine 22. studenoga.


Bayern je naveo da je pregled u Münchenu nakon turnira otkrio “blagu upalu” te da Mazraui “za sada nije dostupan za utakmice”. Ova vrsta upale poznata je komplikacija infekcije koronavirusom.