Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

SP u Kataru

Belgijski izbornik objavio popis za Katar, Lukaku i Hazard ipak mogu igrati protiv Hrvatske

Autor: Hina

10.11.2022. 13:06
Belgijski izbornik objavio popis za Katar, Lukaku i Hazard ipak mogu igrati protiv Hrvatske

Foto: Romelu Lukaku (lijevo)/Foto REUTERS

"Romelu je medicinski spreman, mislim da je to prilično jasno", rekao je belgijski izbornik na konferenciji za novinare u sjedištu Crvenih vragova u Tubizeu



BRUXELLES Roberto Martinez, izbornik Belgije, koja je na Svjetskom prvenstvu u skupini F s Hrvatskom, objavio je u četvrtak popis igrača koje vodi sa sobom u Katar, a na njemu su i Romelu Lukaku i Eden Hazard .


Martinez je objavio popis s imenima 26 igrača, a na njemu je i napadač milanskog Intera Lukaku koji je bio neizvjestan zbog ozljede bedra, kao i Hazard koji je imao malu minutažu u Realu.


“Romelu je medicinski spreman, mislim da je to prilično jasno”, rekao je belgijski izbornik na konferenciji za novinare u sjedištu Crvenih vragova u Tubizeu, južno od Bruxellesa.




Lukaku je od kolovoza zbog ozljede tetive i bedra igrao samo dva puta. Međutim, Martinez je ranije izjavio da će Lukakua voditi u Katar sve dok može igrati barem jednu utakmicu u skupini F u kojoj su još i Kanada i Maroko.


Hazard ove sezone nije bio u milosti trenera Reala  Carla Ancelottija i nije igrao utakmice španjolskog prvenstva od rujna.


Belgija, koja je završila na trećem mjestu na Svjetskom prvenstvu prije četiri godine, svoju kampanju 2022. počinje protiv Kanade 23. studenog. Protiv Hrvatske igra 1. prosinca.


Belgijska reprezentacija, popis 26 igrača:


Vratari: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels


Obrana: Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Leander Dendoncker, Zeno Debast, Arthur Theate, Wout Faes


Vezni red: Hans Vanaken, Axel Witsel, Youri Tielemans, Amadou Onana, Kevin De Bruyne, Yannick Carrasco, Thorgan Hazard, Timothy Castagne, Thomas Meunier


Napadači: Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Loïs Openda, Charles De Ketelaere, Eden Hazard, Jeremy Doku, Dries Mertens, Leandro Trossard