Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bez pobjede

Bez novog igrališta upitan status kluba Sv. Mihovil

Autor: Šime Ćurko

04.01.2023. 09:51
Bez novog igrališta upitan status kluba Sv. Mihovil

Foto: Deni Kolega, kapetan otočana



Nakon završenog jesenskog dijela natjecanja Sv. Mihovil je na 14. mjestu Prve županijske nogometne lige s tri boda nakon što je u 13 utakmica ostvario tri remija i deset poraza.


– Na terenu to i nije toliko loše izgledalo, kao što ljestvica prikazuje, no nogomet se igra za bodove a ne za dojam. Od 13 utakmica u sedam smo bili u vodstvu kojeg nažalost nismo znali sačuvati – kaže Krešimir Jaklin, trener otočana, koji dodaje:


– Najveći problem i dalje ostaje neigranje na svom igralištu, a tu treba dodati i neredovitost dolazaka igrača na utakmice, što i nije čudno s obzirom na to da je naš Klub jedan od rijetkih u Prvoj ŽNL koji nije u mogućnosti plaćati troškove igračima.




Nogometni savez Zadarske županije dao je otočanima rok od dvije sezone za pokretanje izgradnje novog igrališta koje zadovoljava uvjete.


– Ukoliko se to ne dogodi čeka nas izbacivanje iz lige, bez obzira na ostvareni rezultat. Taj rok istječe ovo ljeto. Neslužbene informacije govore da je lokacija pronađena i da će se do prve polovice ove godine riješiti potrebna projektna dokumentacija za gradnju.


U jesenskom dijelu natjecanja nastupilo je 27 igrača. Leon Cukar (17 godina) ima najviše minuta provedenih na terenu, 1062, dok je prvi strijelac Luka Masar s četiri pogotka.


– U odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez nekoliko igrača koje je teško nadomjestiti, ali veseli ulazak u seniore nekolicine kadeta koji pružaju dobre igre. Pripreme za proljetni dio natjecanja počet će 17. siječnja, a već je dogovoreno nekoliko pripremnih utakmica dok službeni dio natjecanja počinje krajem veljače utakmicama Županijskog kupa – zaključio je Jaklin.



Jesen u brojkama


Leon Cukar 1062 minuta, 1 gol, Zvonimir Ivuša 990 (1), Mate Dundov 989 (2), Deni Kolega 977 (2), Filip Vojvodić 900, Luka Masar 887 (4), Ante Toni Ramov 630, Marko Kolega 576, Marin Tomić 570 (1), Matej Pedišić 524, Toni Gržanov 510, Stjepan Melada 456, Frane Vidov 431 (1), Mate Ortulan 426, Ivano Longin 416, Ivan Vlakić 360, Mate Magić 346, Šime Maruna 346, Roko Boško 311 (2), Roberto Fantov 270, Andrea Vidov 244, Roko Dešpoja 184, Mihovil Šimičev 145, Šime Sikirić 137, Marki Gobin 124, Josip Zelenčić 45.



Trojac otišao u Zadar


Maro Mekelenić, Gabriel Bobić i Duje Lukačić nisu više članovi mlađih uzrasta Sv. Mihovila. Svi su prešli u HNK Zadar, gdje je Mekelnić član kadeta, Bobić nastupa za pionire, a Lukačić za mlađe pionire.


– Uobičajena je praksa da najdarovitiji igrači iz naše Škole nogometa nastave nogometni put u klubu višeg stupnja natjecanja. Istim putem krenuli su Marin Tomasov, Šime Gregov i Toni Kolega. koji su postali nogometni profesionalci i sada igraju u inozemstvu. Također, Ivan Santini je prvu svoju natjecateljsku sezonu odigrao za naš Klub, dok je istim putem krenuo i vratar Giovanni Jerolimov, koji je igrao za naše papaline, a sada je seniorski golman prvoligaša Kustošije – objavili su iz Sv. Mihovila.