Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Komentar

Bivši hrvatski reprezentativac nakon Argentine: "Ostao je gorak okus zbog jedanaesterca, ali ovo nije tragedija"

Autor: Portal Novi list

14.12.2022. 07:24
Bivši hrvatski reprezentativac nakon Argentine:

Foto: Marko Livaja i Joško Gvardiol/Foto REUTERS

Dečkima poručujem neka niti jednom ne spuste glavu, koliko god bilo teško - napisao je Tokić



RIJEKA Bivši hrvatski reprezentativac Mario Tokić ovako je vidio utakmicu s Argentinom u komentaru za naš list:


“Ovu utakmicu bih podijelio na dva dijela. Prvi dio do jedanesterca i drugi nakon najstrože kazne. U utakmicu smo ušli jako dobro, vidjelo se da imamo ideju više igrati po lijevoj strani i koristiti to što Messi ne igra fazu obrane. To je sve funkcioniralo do 20-25 metara. Dalje nismo bili opasni i konkretni. Međutim, utakmicu smo kontrolirali, bili bolja momčad i imali veći posjed. Bili smo bolji prvih 30 minuta.


Nakon toga prvi put se naš stoperski par na ovom SP-u raspao. Gvardiol je ostao malo previsoko u odnosu na Lovrena. Bio je to idealan pas na Alvareza koji je, nažalost, presudio Hrvatskoj. Jedanaesterac je neopravdano dosuđen, ali više niti sam ne znam što da kažem s obzirom na sva moguća tumačenja i naputke. Mnogi su zbunjeni s time.




Argentina je povela nakon što je bila dosta rezervirana te se razigrala nošena publikom. Uz puno sreće zabili su nam drugi gol, bilo je tu previše peha, odbijanac Kovačića pa nespretne reakcije Juranovića i Sose. Nakon 0:2 protiv Argentine u polufinalu jako se teško vratiti.


Argentinci su odlično odigrali fazu obrane i bili su dosta agresivni. Uz to, imali su Alvareza koji nam je stvarao dosta problema. Kao i Messi sa svojom nekako neobaveznom igrom. Dobro se kretao u međuprostorima i Gvardiola dosta često izvlačio iz obrambene linije. Alvarez je to koristio i stvarao probleme Lovrenu jedan na jedan.


U nastavku smo se pokušali vratiti u utakmicu i s izmjenama dobili malo na konkretnosti i agresivnosti. Argentina je zabila treći gol i to je bio kraj. Ostao je gorak okus i što bi bilo da nije bilo tog jedanaesterca, to nikada nećemo saznati. Nismo uspjeli spriječiti dolazak lopte do Messija i to je stvaralo dosta problema. Argentina je bila bolja, izgubiti polufinale protiv ovakve reprezentacije nije nikakva tragedija. Sada se treba pripremiti za utakmicu za treće mjesto i pokušati uzeti medalju.


Dečkima poručujem neka niti jednom ne spuste glavu, koliko god bilo teško. Već su napravili veliko čudo i svi smo ponosni na njih. Moramo biti ponosni na ovakvu Hrvatsku”, napisao je Tokić,