Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP u Kataru

Bivši hrvatski reprezentativac nije krio oduševljenje: "Dečki zaslužuju doček koji će pamtiti cijeli život "

Autor: Portal Novi list

18.12.2022. 07:02
Bivši hrvatski reprezentativac nije krio oduševljenje:

Foto: Foto Filip Kos / PIXSELL

Prije četiri godine slavilo se srebro nakon poraza, sada dolazi bronca nakon pobjede. Očekujemo u najmanju ruku sličan doček i opet radosne trenutke iz Zagreba - napisao je Tokić



Bivši hrvatski reprezentativac Mario Tokić ovako je prokomentirao trijumf Vatrenih u Kataru specijalno za naš list:


“Fenomenalan uspjeh!  Ovakav jedan turnir zaključiti pobjedom za medalju je nešto posebno, nešto što će se posebno pamtiti nakon Rusije. Čestitam svim igračima, stožeru i svim ljudimam koji su bili uz reprezentaciju. Nikoga ne bih posebno izdvajao, ovo je fantastičan uspjeh za jednu malu zemlju poput Hrvatske. Mislim da još uvijek nismo svjesni kakav sam rezultat napravili. Mi koji radimo izvan Hrvatske možemo to posebno spoznati, vidjeti koliko nas ljudi hvale i na neki način ne mogu vjerovati koja je tajna naših uspjeha, male zemlje za veliki nogomet.


Znamo da ponekad dolaze kritike, od stručnjaka, komentara, običnih navijača… Ali to je tako, sada se moramo prepustiti slavlju i uživati. Prije četiri godine slavilo se srebro nakon poraza, sada dolazi bronca nakon pobjede. Očekujemo u najmanju ruku sličan doček i opet radosne trenutke iz Zagreba. Prvi put nešto osvojiti je uvijek velik uspjeh, a potvrditi sličan uspjeh je nešto što svemu dodatno daje na težini. I to je najteže napraviti, a dečki su se u tome sjajno snašli. I to nakon određenog pomlađivanja reprezentacije.




Nadam se da će danas Hrvatska ponosno dočekati Vatrene i podariti im doček, koji će pamtiti cijeli život. Ujedno, Zlatko Dalić došao je do potvrde da ne moramo brinuti za budućnost, u jednoj važnoj utakmici naši mladi igrači su se prezentirali kao da imaju stotine utakmica u nogama u reprezentativnom dresu. Priprema igrača od struke bila je vrhunska i to im je dalo određenu mirnoću. Kada pored sebe još imaju Luku Modrića, svi zajedno vrijede klasu više. Ne strahujem za budućnost, jedina stvar koju nećemo moći tako lako nadoknaditi bit će Lukin odlazak, danas-sutra, nadam se što kasnije. Vidjelo se i u ovoj utakmici da je vrhunski dirigent na travnjaku, podigao je sve suigrače na višu razinu. Opet je odigrao maestralno, a kad odluči završiti reprezentativnu karijeru, vjerujem da će ga Majer moći zamijeniti. Normalno, uz vrijeme za sazrijevanje.


Ono što mi se posebno svidjelo, mi smo svaku utakmicu imali plan A i plan B. Nametnuli smo se Maroku, koji je maestralno odigrao prvenstvo. Od početka smo bili bolji, a nakon izjednačenja stiskali smo ih visoko gore, posebno smo ih iznenadili s Perišićem na lijevom beku. On se u potpunosti nametnuo Ziyechu, on je zapravo morao čuvati Perišića umjesto da bude obrnuto. To je bila je najveća prevaga u utakmici, Perišić je po tko zna koji put odigrao vrhunski, vidjelo se kako se jedan jako kvalitetni krilni igrač žrtvuje za momčad.


Gvardiol je opet odigrao zapaženo i bio najbolji obrambeni igrač SP-a. Jako dobru, mirnu utakmicu bez panike odradili su i Šutalo i Stanišić, bili su pravovremeni, kao da su dio ove momčadi godinama. Majer je trkački odradio dosta toga dobro, a Oršić je u svom standardno kvalitetnom izdanju zabio eurogol, donosio dubinu i bio konstantno opasan. Mislim da je Dalić iznenadio marokanskog izbornika baš na toj lijevoj strani i da smo tu dobili utakmicu”, napisao je Tokić.