Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Škotsko prvenstvo

Bivši napadač Rijeke ostao bez trenera, škotski doprvak otpustio Giovannija van Bronckhorsta

Autor: Hina

21.11.2022. 12:09
Bivši napadač Rijeke ostao bez trenera, škotski doprvak otpustio Giovannija van Bronckhorsta

Foto: Antonio Mirko Čolak/Foto REUTERS

Van Bronckhorst je na klupu Rangersa stigao prije godinu dana kada je zamijenio Stevena Gerrarda te je uz drugo mjesto u prvenstvu prošle sezone odveo klub s Ibroxa do osvajanja Škotskog kupa i finala Europske lige



GLASGOW Škotski nogometni doprvak Rangers, za kojega igraju i dvojica Hrvata Borna Barišić i Antono Mirko Čolak, otpustio je trenera Giovannija van Bronckhorsta nakon niza slabijih rezultata u posljednjim utakmicama pred stanku zbog održavanja Svjetskog prvenstva.


Van Bronckhorst je na klupu Rangersa stigao prije godinu dana kada je zamijenio Stevena Gerrarda te je uz drugo mjesto u prvenstvu prošle sezone odveo klub s Ibroxa do osvajanja Škotskog kupa i finala Europske lige.


Početkom ove sezone Rangers se uspio kvalificirati za natjecanje u skupini Lige prvaka po prvi put nakon 12 godina, ali u tom je natjecanju ostvario šest uvjerljivih poraza uz razliku pogodaka 2-22 i postao klub s najlošijim učinkom u jednoj sezoni.




Uz nekoliko posrtaja u domaćem prvenstvu zaostatak Rangersa za vodećim Celticom narastao je na devet bodova, pa je vodstvo kluba odlučio reagirati smjenom trenera.