Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP u Kataru

Branič Gaučosa nada se revanšu za poraz od Hrvatske u Rusiji: "Oni su i dalje odlična reprezentacija"

Autor: Hina

12.12.2022. 14:43
Branič Gaučosa nada se revanšu za poraz od Hrvatske u Rusiji:

Foto: Nicolas Tagliafico/Foto REUTERS

Bit će to različita utakmica, drugačije će se razvijati. Koristit ćemo iskustvo iz te utakmice i nadam se pobijediti - rekao je branič Lyona



DOHA Pored izbornika Lionela Scalonija na presici Argentine uoči polufinala s Hrvatskom pojavio se i branič Nicolas Tagliafico.


Branič Lyona istaknuo je kako su “ulaskom u polufinale ispunili prvi cilj, ali i kako još nisu završili posao u Dohi.


“Sretni smo što smo ostvarili prvi cilj, a to je biti među četiri reprezentacije, ali još nismo završili posao,” kazao je Tagliafico, “Znamo da su Hrvati kvalitetni, posebno u veznom redu,” kazao je.




Tagliafico je igrao i prije četiri godine u Rusiji u susretu koji je Argentina izgubila sa 0-3.


“Četiri godine su prošle, oni su i dalje odlična reprezentacija. Imaju neke nove igrače, nova obilježja. Bit će to različita utakmica, drugačije će se razvijati. Koristit ćemo iskustvo iz te utakmice i nadam se pobijediti. Ponavljam Hrvatska ima odlične igrače, kvalitetnu momčad. No moramo razmišljati o sebi. Svjesni smo hrvatske kvalitete, ali imat ćemo protutežu.”


Takve situacije se događaju, mi nismo strojevi, mi smo ljudi. To je nogomet, bilo je to četvrtfinale. Sada se moramo fokusirati što je pred nama i pokušati ostvariti naš cilj.”


Argentinu će u pokušaju plasmana u  finale predvoditi jedan od najboljih igrača svijeta.


Messi je naš kapetan, naš lider, naš vođa. On nas gura dalje. Kada je na terenu znamo da imamo Messija. On ima potporu cijele momčadi i stožera.


Hrvatska je kroz osminu finala i četvrtfinale prošla nakon izvođenja jedanaesteraca. Jesu li Argentinci spremni na “lutriju” izvođenja udaraca s bijele točke ?


“Spremni smo i za taj segment, imamo dovoljno iskustva i sjajnog vratara Martineza. Ovo je eliminacijska faza, to nisu lake utakmice iskusniji ima prednost. Moramo nadići teške situacije. Svi vježbamo penale, ali nije to ista situacija.”


Naglasio je kako hrvatska vrsta ima nekoliko različitih formacija, ali da će na sve biti spremni.


“Hrvatska ima nekoliko opcija, ima odlične vezne igrače. Pokušat će kontrolirati loptu i igru. Moramo biti spremni za svaku mogućnost. Jaka je snaga naše ekipa da i mi možemo igrati s više različitih formacija,” kazao je.