Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SP u Kataru

Čelnik UEFA-e vjeruje da će Katarci biti sjajni domaćini, ali ne vidi u budućnosti SP koje će održavati u zimskim mjesecima

Autor: Hina

18.11.2022. 12:15
Čelnik UEFA-e vjeruje da će Katarci biti sjajni domaćini, ali ne vidi u budućnosti SP koje će održavati u zimskim mjesecima

Foto: Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Nadam se da će barem jedna europska zemlja igrati finale i da će europska zemlja biti prvak - rekao je Aleksander Čeferin



LJUBLJANA  Nadam se da će neka europska reprezentacija biti novi svjetski prvak, izjavio je Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) uoči početka Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.


„Od 2006. godine do danas europske zemlje su osvajale naslove svjetskih prvaka. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji četiri europske zemlje su igrale u polufinalu. Nije sporno da europski nogomet dominira svijetom i jedino mu mogu parirati Brazil i Argentina, zemlje koje imaju iznimno jake reprezentacije. Vjerujem da će se sve ponoviti i ove godine. Nadam se da će barem jedna europska zemlja igrati finale i da će europska zemlja biti prvak“, rekao je Čeferin o nadolazećem prvenstvu u Katru.


Osvrnuo se Čeferin i na domaćina ovog prvenstva, ali i netipični termin odigravanja u razgovoru za slovensko Delo, a prenosi STA.




„Siguran sam da će Svjetsko prvenstvo biti sjajno organizirano. Katarci su sjajni domaćini i organizatori, ali ako me pitate za budućnost nikako nisam za to da se održava u zimskim mjesecima“.


O odnosu sa Giannijem Infantinom, predsjednikom Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) je rekao kako se „slažemo u 90 posto slučajeva, a onih preostalih deset posto potenciraju tek mediji“. Vezano za temu Superlige Čeferin je ponovio od ranije znano stajalište da „to ne bi bio nogomet, jer klubovi, igrači i navijači ne žele Superligu i za mene je taj projekt završena priča“.