Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Županijski kup

Četvrtfinale dostojno finala, Hrvatski vitez danas dočekuje Zadar na svom terenu

Autor: Šime Ćurko

14.03.2023. 22:14
Četvrtfinale dostojno finala, Hrvatski vitez danas dočekuje Zadar na svom terenu

Foto: Mate Komina



Županijski nogometni kup već u četvrtfinalu donosi dvoboj dostojan i samog finala. Hrvatski vitez danas od 17 sati u Posedarju ugošćuje Zadar, i tako se nakon deset dana ponovno nalaze na istom mjestu, a tada su u ligaškom ogledu Posedarci slavili s 2:1. Jure Ivandić, kapetan posedarske momčadi, očekuje novu šahovsku partiju na igralištu Goran Demo, poput prethodne u ligaškom ogledu.
– Igramo protiv Zadra, ponovno nakon tek tjedan i pol dana, i očekuje nas neizvjestan ogled, bez puno prilika za gol, kao i posljednji put. Mi smo tada realizirali svoje prilike, Zadar nije, i mislim da će tako biti i danas – kazao je na prvu Ivandić koji je priznao da postoji sportski motiv više kad su Zadrani na suprotnoj strani terena.
– Stvara se neko rivalstvo, svi se poznajemo, ili smo igrali zajedno ili smo se često susretali na suprotnim stranama. Taj rivalitet je prijateljski između nas igrača, a sada je li se to odnosi i na same klubove u to se ne bih upuštao. Tako da mi idemo odigrati svoje, pokušati preslikati igru i požrtvovnost iz nedavnog ligaškog dvoboja i nadam se pobjedi te prolasku u polufinale Kupa – istaknuo je Ivandić koji ne sumnja u podršku navijača.
– Prošlog puta se igralo za vikend pa su bile krcate tribine, no očekujem i danas sličnu situaciju unatoč činjenici da je radni dan. Igra se pod reflektorima tako da se nadam da će naši navijači prepoznati važnost utakmice i da će nas podržati kako bismo prošli dalje – kazao je Ivandić.
I na Stanovima vlada optimizam da se može do polufinala Kupa. Pomoćni trener Vedran Ješe smatra da su igrači naučili lekciju iz prethodne posedarske ekspedicije.
– Nismo tada bili pravi, nismo dobro ušli u utakmicu, niti smo se adaptirali na teren i protivnika. Iznenadili su nas, ajmo reći… Pripremali smo igrače na takvu utakmicu, no nisu se snašli tako da se nadam da su izvukli pouke i da će sada znati drugačije reagirati – kazao je Ješe i dodao:
– Kup je uvijek zanimljiv, igra se na jednu utakmicu tako da moramo dati maksimum i probati proći dalje. Bez velikih najava, dosta je ritam naporan u zadnje vrijeme, igramo srijeda – subota tako da se sigurno nakupilo umora. Stoga ćemo vidjeti s kakvim sastavom ćemo istrčati i pokušati dobiti utakmicu, tko god igrao s naše strane – zaključio je asistent Dragana Blatnjaka.