Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

engleska premier liga

Chelsea porazom od Aston Ville nastavio niz loših utakmica i rezultata

Autor: Hina

01.04.2023. 21:32
Chelsea porazom od Aston Ville nastavio niz loših utakmica i rezultata

Foto: Reuters



U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 29. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa je kao gost svladala Chelsea sa 2-0 (1-0).


Goste iz Birminghama je u vodstvo doveo Watkins u 18. minuti kada je iskoristio loštu procjenu Koulibalyja i izašao sam pred Kepu, da bi konačni rezultat postavio McGinn preciznim udarcem sa 20-ak metara u 56. minuti.


Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić je igrao za Chelsea do 78. minute. Ovom pobjedom Aston Villa je preskočila Chelsea na ljestvici, sada je deveta sa 41 bodom, dok je Chelsea 11. sa 38 bodova.




Ranije u subotu vodeći sastav prvenstva Arsenal ponovno je povećao svoju prednost u odnosu na drugoplasirani Manchester City na osam bodova zahvaljujući 4-1 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Leeds Uniteda u susretu 29. kola.


Arsenal je poveo pred kraj prvog poluvremena kada je Gabriel Jesus u 35. minuti iskoristio kazneni udarac kojega je sam i izborio nakon prekršaja Aylinga.


Odmah na početku nastavka White je u 47. minuti povisio na 2-0 na ubacivanje Martinellija, da bi Gabriel Jesus svoj prvi start u prvih 11 u 2023. godini proslavio još jednim pogotkom u 55. minuti. Kristiansen je u 76. minuti smanjio na 3-1, a Xhaka je u 84. minuti postavio konačni rezultat.


U prvoj utakmici dana je aktualni engleski prvak Manchester City na svom stadionu uvjerljivo svladao Liverpool sa 4-1 (1-1). Iako je City imao dominaciju od samoga početka susreta, prvi gol postigli su gosti. Jota je u 17. minuti izbjegao zaleđe, ušao u kazneni prostor gdje je odlično zagradio loptu i omogućio Salahu da dotrči iz drugog plana i preciznim udarcem zatrese mrežu.


No, prednost Liverpoola trajala je tek 10-ak minuta, u 27. minuti domaći su izveli preciznu akciju u kojoj su dodavanja izmjenjivali Mahrez, Gundogan i Grealish, a engleski je reprezentativac potom uputio oštar prizemni centaršut u srce kaznenog prostora gdje je natrčao Alvarez i poravnao na 1-1.


Pitanje pobjednika riješeno je početkom drugog poluvremena kada je City s dva gola izgradio prednost od 3-1. Nakon samo 53 sekunde igre u nastavku domaći su poveli, Mahrez je provio desni bok i ubacio loptu u kazneni prostor gdje je natrčao De Bruyne koji je pogodio za 2-1.


U 53. minuti već je bilo 3-1, Alvarezov udarac sa 10-ak metara blokorao je Alexander-Arnold, ali je odbio loptu samo do Gundogana koji je pogodio uz desnu vratnicu nemoćnog Allisona. Konačni rezultat postavio je Grealish nakon duplog pasa s De Bruyneom u 74. minuti.


Vodeći Arsenal sada ima 72 boda, drugi City je na 64 uz utakmicu manje.