Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP u Kataru

Danski izbornik objavio popis za Katar, ostavio je otvoreno pet mjesta koja će popuniti nakon posljednjeg europskog kola

Autor: Hina

08.11.2022. 06:51
Danski izbornik objavio popis za Katar, ostavio je otvoreno pet mjesta koja će popuniti nakon posljednjeg europskog kola

Foto: Kasper Hjulmand/Foto REUTERS

U konkurenciji za posljednja mjesta je deset do dvanaest igrača, rekao je Hjulmand



KOPENHAGEN  Danski izbornik Kasper Hjulmand objavio je u ponedjeljak navečer popis s imenima 21 igrača odabranih za Svjetsko prvenstvo u Katru, uključujući i Christiana Eriksena, no s pet mjesta koja mora popuniti do sljedećeg ponedjeljka.


Preostalih pet igrača bit će otkriveno nakon posljednjeg kola europskih utakmica prije turnira, a konačni popis mora biti dostavljen FIFA-i do ponedjeljka 13. studenog, objasnio je danski izbornik.


U konkurenciji za posljednja mjesta je deset do dvanaest igrača, rekao je Hjulmand.




“Puno toga se može dogoditi. Neizvjesno je, ali to je pravi put. Ostale su dvije utakmice za mnoge igrače, a stvari bi se mogle promijeniti”, objasnio je izbornik Danske.


Među igračima koji se nisu našli na popisu su i stalni igrači branič Leicestera Jannik Vestergaard ili napadač Leipziga Yussuf Poulsen.


Hjulmand je na popis stavio kapetana Simona Kjaera,  koji je odigrao 121 utakmicu u nacionalnom dresu, i Christiana Eriksena, potpuno oporavljenog od srčanog udara kojeg je doživio tijekom Eura 2020. Od 21 igrača s popisa vratar Herthe Oliver Christensen, branič Leeds Uniteda Rasmus Kristensen i napadač Eintrachta Jesper Lindstrom su jedini koji dosad nisu nastupili na europskom ili svjetskom prvenstvu.


Danska je na SP u Katru u skupini D s Tunisom, s kojim igra i prvu utakmicu 22. studenoga, te s Francuskom (26. studeni) i Australijom (30. studeni).


Popis igrača danske reprezentacije za SP u Katru:


Vratari: Kasper Schmeichel (Nice), Oliver Christensen (Hertha Berlin);


Obrana: Daniel Wass (Brøndby), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joakim Maehle (Atalanta), Andreas Christensen (Barcelona), Simon Kjaer (Milan), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray);


Vezni red: Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham), Thomas Delaney (Sevilla), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford);


Napadači: Mikkel Damsgaard (Brentford), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Jesper Lindstrom (Eintracht), Martin Braithwaite (Silkeborg), Kasper Dolberg (Sevilla), Jonas Wind (Wolfsburg), Andreas Cornelius (Kopenhagen).