Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SUPERSPORT KUP

Debakl Riječana, ispali u osmini finala Kupa od drugoligaša

Autor: Hina

09.11.2022. 21:10
Debakl Riječana, ispali u osmini finala Kupa od drugoligaša

Foto: Pixsell



Nogometaši BSK-a iz Bijelog Brda priredili su veliko iznenađenje pobijedivši u susretu osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa Rijeku sa 2-1. Pretposljednja momčad drugog razreda hrvatskog nogometa pobijedila je šesterostrukog osvajača Rabuzinova sunca sa 2-1.


Rijeka, koju vodi talijanski stručnjak Serse Cosmi, se u prošlom kolu jedva provukla nakon izvođenja jedanaesteraca protiv petoligaša Moslavinu, a vrlo slabu predstavu je pokazala i protiv BSK-a.


Gosti su poveli već u sedmoj minuti golom Gabriela Lunette. Lovre Grgić je probio desnu stranu i odlično ubacio, Lunetta je sjajno skočio i pucao glavom, a lopta je od vratnice završila u golu. Činilo se kako će Rijeka rutinski odraditi gostovanje u Erdutu.




No, uslijedio je veliki obrat. Samo četiri minute kasnije izjednačio je Marc Tokich. Australski veznjak je primio loptu na rubu kaznenog prostora, riješio se lagano pratnje, ušao u kazneni prostor i poentirao za 1-1. U 74. minuti BSK je okrenuo rezultat nakon brze konte. Kamerunac Sunday Jang Junior je povukao kontru, te uposlio Daria Pudića koji je s ruba kaznenog prostora sjajno pogodio za 2-1.


Do kraja susreta gosti su pokušavali barem izjednačiti, no BSK je izdržao i pobjedom ušao u četvrtfinale Kupa što je najveći rezultat u povijesti ovog kluba.