Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SP u Kataru

Declan Rice požalio se na medijski tretman: "Nismo dovoljno hvaljeni za naše nastupe"

Autor: Hina

05.12.2022. 13:57
Declan Rice požalio se na medijski tretman:

Foto: Declan Rice/Foto REUTERS

Pogledate li druge reprezentacije, kao što su Nizozemska i Argentina, njihove uvjerljive pobjede su ocijenjene kao vrhunske izvedbe. Mi smo uvijek meta kritičara - rekao je veznjak West Hama



DOHA  Engleski nogometni reprezentativac Declan Rice nije zadovoljan medijskim napisima o nastupima na Svjetskom prvenstvu u Katru i tvrdi da bi druge reprezentacije za ovakvu igru kakvu prezentiraju Englezi bile obasute hvalospjevima.


Engleska je u nedjelju u osmini finala s uvjerljivih 3-0 svladala Senegal te tako izborila plasman u četvrtfinale, gdje europske doprvake čekaju aktualni svjetski prvaci Francuzi.


U dosadašnja četiri nastupa reprezentacija Engleske je ostvarila tri pobjede, uz remi protiv reprezentacije SAD-a.




“Mislim da nismo dovoljno hvaljeni za naše nastupe. Pogledate li druge reprezentacije, kao što su Nizozemska i Argentina, njihove uvjerljive pobjede su ocijenjene kao vrhunske izvedbe. Mi smo uvijek meta kritičara. Negativnosti uvijek isplivaju na površinu. Naše posljednje utakmice su bile bez pogreške”, izjavio je 23-godišnji vezni igrač West Hama te dodao:


“Mislim da bi nas se druge reprezentacije trebale početi pribojavati, jer smo odlična momčad.”


Engleska je u četiri katarska nastupa postigla 12, a primila samo dva pogotka i to u prvom dvoboju na prvenstvu, u kojem je reprezentacija s tri lava na svom grbu svladala Iran sa 6-2. U sljedeće tri utakmice engleska obrana nijednom nije kapitulirala, a vratari Walesa i Senegala su triput išli po loptu u mrežu. Tri uzastopna dvoboja bez primljenog pogotka Englezi nisu imali na Mundialu još od nastupa u Španjolskoj 1982.


“Uoči turnira mnogo se govorilo o tome da ne postižemo dovoljno golova. To je još jedna od tema o kojima se više ne priča. Mnogo je lošega rečeno i o obrani, o primljenim golovima, ali smo pokazali da smo čvrsti. Gradit ćemo na tome i biti ustrajni”, rekao je Rice.


No, činjenica je da se suparnici u skupini, Iran, SAD i Wales, kao ni reprezentacija Senegala, ne mogu mjeriti s izazovom koji Engleze čeka u subotnjem (20 sati) četvrtfinalnom dvoboju s Francuzima koje predvodi rastrčani i rapucani Kylian Mbappe. No, Rice ne strahuje ni od koga.


“To su utakmice kakve želimo igrati. Takvih je dvoboja vrlo malo, gotovo su jedinstveni. Engleska protiv Francuske, četvrtfinale – teško može biti značajnije. Uvjeren sam da će cijeli svijet gledati. Doista želimo ići dalje. Nema smisla osvrtati se na Senegal, ako nismo u stanju proći Francuze.”


Slično razmišlja i branič Tottenhama Eric Dier.


“Za očekivati je da će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva svi biti vrlo dobri. Nitko se nikoga ne plaši. Oni su velika momčad s odličnim igračima, ali to smo i mi.”