Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP u Kataru

Didier Deschamps se nije mogao suspregnuti nakon što su ga novinari upitali da li će vratiti Benzemu u Dohu

Autor: Portal Novi list

16.12.2022. 08:37
Didier Deschamps se nije mogao suspregnuti nakon što su ga novinari upitali da li će vratiti Benzemu u Dohu

Foto: Didier Deschamps/Foto REUTERS

Francuski izbornik i najbolji igrač svijeta u ovoj godini očito nisu zakopali "ratne sjekire"



RIJEKA Prije nekoliko dana u javnost je procurila vijest kako bi se oporavljeni Karim Benzema mogao priključiti francuskoj vrsti u Dohi ukoliko naravno “Tricolori” izbore finale. No, izbornik Didier Deschamps nakon pobjede nad Marokom očito ni ne pomišlja na takav potez. Štoviše, tijekom presice se nije mogao suspregnuti i ponuditi neko suvislo objašnjenje:


– Ne želim odgovoriti na tako glupo pitanje – rekao je pomalo bezobrazno francuski izbornik na presici i dao dovoljno materijala medijima da ponovo aktualiziraju priču o netrpeljivosti koja vlada između Deschampsa i najboljeg igrača svijeta u 2022. godini.


Sve je počelo početkom katarske kampanje kada je izbornik navodno “na fino” potjerao Benzemu iz kampa pod objašnjenjem da je stanje s njegovom ozljedom takvo da bi bilo najbolje da se ode liječiti u Europu. Karim je ostao prijavljen za nastupe u Dohi, ali se liječio u po svemu sudeći uspješno izliječio u Realovoj ambulanti. Uostalom, odigrao je i prijateljsku utakmicu za Real protiv Leganesa. Prema informacijama iz Madrida nije imao nikakvih problema. No, Deschampsu čini se ne pada napamet pozvati ga da pomogne momčadi u finalu protiv Argentine.