Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prerani odlazak

Gianluca Vialli umro u 58. godini nakon teške bolesti, navijači ga pamte kao dio sjajnog napadačkog dvojca Sampdorije

Autor: Hina

06.01.2023. 11:29
Gianluca Vialli umro u 58. godini nakon teške bolesti, navijači ga pamte kao dio sjajnog napadačkog dvojca Sampdorije

Foto: Gianfranco Zola i Gianluca Vialli/Foto REUTERS

Vialliju, koji je igrao za Sampdoriju, Juventus i Chelsea i u dresu talijanske reprezentacije upisao 59 utakmica, rak gušterače je prvi put dijagnosticiran 2017.



MILANO  Bivša talijanska nogometna zvijezda Gianluca Vialli umro je od raka u 58. godini, objavila je u petak talijanska novinska agencija ANSA.


Vialliju, koji je igrao za Sampdoriju, Juventus i Chelsea i u dresu talijanske reprezentacije upisao 59 utakmica, rak gušterače je prvi put dijagnosticiran 2017. Godinu dana kasnije izliječen je, ali mu se bolest vratila.


“Znam da vjerojatno neću umrijeti od starosti, nadam se da ću živjeti što duže, ali osjećam se puno krhkije nego prije”, rekao je Vialli u Netflixovom dokumentarcu emitiranom u ožujku 2022.




Međutim, Vialli je prošlog mjeseca bio prisiljen odstupiti od svoje uloge voditelja delegacije talijanske reprezentacije, rekavši da se mora usredotočiti na prevladavanje nove faze svoje bolesti.


Radeći s talijanskom momčadi, Vialli se ponovno udružio s izbornikom Robertom Mancinijem, cjeloživotnim prijateljem i partnerom u napadu dok su obojica igrali za Sampdoriju, gdje su bili poznati kao “gol blizanci”.


Vialli i Mancini su doveli Talijane do Eura 2021. na kojem su osvojili naslov europskih prvaka i zajedno su podignuli ​​trofej na stadionu Wembley gdje je 29 godina ranije njihova momčad Sampdoria izgubila finale Europskog kupa od Barcelone.


Vialli je za Chelsea igrao od 1996. do 1999. zabio je 40 golova u 88 nastupa. U veljači 1998. preuzeo je mjesto igrača-menadžera i onda je s Chelseajem osvojio Liga kup i Europski kup pobjednika kupova, a onda i FA kup 2000.