Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

1. hnl

Hajduk stigao do tri boda na neugodnom gostovanju

Autor: Alen Plahinek

01.04.2023. 21:13
Hajduk stigao do tri boda na neugodnom gostovanju

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL



Igrači Hajduka s 3:2 su svladali Šibenik na Šubićevcu. Bila je to zanimljiva i izjednačena utakmica koju ju u konačnici Hajduk jedva pobijedio. Do 90.minute Hajduk je imao 3:1 i sigurnu pobjedu u džepu, no domaćini su imali druge planove.
Unatoč izjednačenosti, Hajduk je bio taj koji je diktirao ritam utakmice i stvarao konkretnije prilike.


Sreća im se osmjehnula u 45. minuti, kada, tko drugi nego Marko Livaja nakon lijepog solo prodora zabija za vodstvo. U 53. minuti Hajdukovci povećavaju loptu. Livaja je dobio loptu na desnoj strani, ubacio i “u trepavicu” pogodio Mlakara koji bez problema zabio svoj drugi gol nakon duge golgeterske suše.


Samo 7 minuta kasnije na semaforu je 3:0, a strijelac je Pukštaš. Prednost je smanjio Dolček u 64. minuti “bombom” s vrha šesnaesterca u rašlje. U samoj završnici Kvržić još jednom bombom, ali po zemlji, zabija za 3:2 i unosi totalnu ludnicu i neizvjesnost u sudačku nadoknadu koja je iznosila pet minuta.




U zadnjim trenucima igrač Šibenika pao je u šesnaestercu, no glavni sudac Pajac nije vidio elemente za kazneni udarac, na što je klupa domaćina, blago rečeno, poludjela. Osim strijelaca, valja istaknuti novije pojačanje Hajduka, Marokanca Benrahoua, koji je odigrao vjerojatno najbolji susret otkad je potpisao za splitske bile.


Ovom pobjedom Hajduk je iskoristio današnji kiks Dinama u Velikoj Gorici i primaknuo se na 7 bodova. Šibenik je pretposljednji.