Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

SP Katar

HRVATSKA - MAROKO Hrvatska je treća u svijetu!!

Autor: ZL

17.12.2022. 15:04
HRVATSKA - MAROKO Hrvatska je treća u svijetu!!

Foto: davor kovačević

87. minuta-  Velika prilika za Hrvatsku! Kovačić je izbio sam ispred vratara, ali je njegov neprecizan udarac završio kraj gola.


74. minuta- Polukontra Hrvatske istekom koje je Oršić sjajno proigrao Gvardiola koji je, dojam je, prekršajem zaustavljen u kaznenom prostoru. Sudac nije pokazao na bijelu točku. U nastavku akcije, Livaković je spasio svoja vrata.

66. minuta – Oba izbornika su zaredala s promjenama, očito je umor kod igrača učinio svoje. Mnogi se žale na ozljede zadnjih loža, tipična ozljeda kod zamora materijala. Dalić je uveo Petkovića i Pašalića umjesto Majera i Livaje.




61. minuta – ozljeda Karamrića. Vlašić ulazi u igru


56. minuta – ulazak Ounahia umjesto El Khannousa


47. minuta – Oršić je ponovo opalio s 18 metara, netko od marokanskih braniča očešao loptu i umalo prevario svojega vratara.


42. minuta – ORŠIIIIĆ zabija goool. Fenomenalna akcija Livaje za Oršića rezultirala je golom!!!


35. minuta – Utakmica je ušla u posljednjih deset minuta prvoga poluvremena. Marokanci prijete iz prekida, Vatreni iz brzih protunapada


33. minuta –  Ponovni snažan napad Marokanaca. Šutalo ušao u blok Boufalu. Pobuna i pritisak marokanskih igrača, ali katarski sudac odbija prigovore.


29. minuta – odlična prilika u režiji Hakimija na sreću prošla neuspješno


24. minuta – nevjerojatna šansa za Vatrene. Modrićev udarac na gol Bono obranio u zadnji čas


17. minuta – sjajna prilika za Hrvatsku. Kramarićev udarac glavom prema golu brani marokanski vratar


8. minuta – Maroko izjednačava pogotkom Achrafa Darija


Nakon Gvardiolovog pogotka u sedmoj minuti, kratko je trajalo veselje.


7. minuta – GOOOOOL Gvardiol zabija za 1:0


Hrvatska i Maroko napravili su nekoliko promjena u svojim početnim postavama za dvoboj na stadionu Khalifa International u subotu, pri čemu su oba izbornika dala priliku igračima koji su bili na klupi tijekom turnira.


Osim Stanišića i Šutala, koji su zamijenili Josipa Juranovića i Dejana Lovrena. Iz sastava je ispao i Marcelo Brozović, a umjesto njega je ušao Lovro Majer. Marko Livaja i Mislav Oršić počinju u napadu, uz Andreja Kramarića.


Maroko će biti bez kapetana Romaina Saissa i Nayefa Aguerda u obrani, a zamijenit će ih Achraf Dari i Yahya Attiat-Allah.



 


Ostao je svega jedan sat do utakmice odluke. Na Khalifa International stadionu, Hrvatska i Maroko odmjerit će snage u utakmici za treće mjesto na svijetu. Podsjetimo kako su se ove dvije reprezentacije već susrele na ovom Svjetskom prvenstvu u sklopu prvog kola grupne faze kada je rezultat bio 0:0.


Današnja se utakmica u potpunosti razlikuje od prijašnje jer će okršaj presuditi tko kući odlazi s medaljom oko vrata. S obzirom na to da je Maroko prva afrička zemlja u povijesti Svjetskog prvenstva koja je dogurala ovako daleko, za očekivati je da će ih voditi golem poriv pobjedom. Procjenjuje se da će Marokance s tribina bodriti 50 tisuća navijača. Hrvatskoj bi, pak, ovo bila druga osvojena bronca na Mundijalu, a uz neviđenu podršku cijele nacije ne sumnjamo da će Vatreni dati sve od sebe kako bi se kući vratili s medaljom.


Pravdu će ovoga puta dijeliti katarski sudac Abdulrahman Al Jassim koji je posljednju utakmicu sudio u prvom kolu.