Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SP u Kataru

Hrvatska večeras prvi put tijekom SP-a neće istrčati u najdražim bojama, ali to nije tako loša vijest

Autor: Hina

13.12.2022. 06:18
Hrvatska večeras prvi put tijekom SP-a neće istrčati u najdražim bojama, ali to nije tako loša vijest

Foto: Foto REUTERS

Na posljednjem SP-u 2018. u Rusiji "Vatreni" su u prvom dresu igrali prvu utakmicu protiv Nigerije, te finale protiv Francuske



DOHA Nakon što je u prvih pet susreta igrala u svom prvom dresu sa crveno-bijelim kvadratićima, hrvatska reprezentacija će protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva zaigrati u plavoj varijanti.


Na tehničkom sastanku u ponedjeljak, na kojem su prisustvovali predstavnici obaju saveza i FIFA-e, definirana su različita administrativna pitanja, uključujući i dresove koj će nositi vratari, nogometaši i suci.


Nakon što je sva tri susreta u skupini protiv Maroka, Kanade i Belgije, te u osmini finala protiv Japana i četvrtfinalu protiv Brazila odigrala u crveno-bijelom dresu, hrvatska reprezentacija će protiv Argentine igrati u plavoj kombinaciji, dok će Dominik Livaković braniti u narančastom dresu, a ne kao do sada u zelenom.




Argentina će kao domaćin susreta igrati u svojoj “prvoj kombinaciji” – s bijelim hlačicama, te dresom s plavo-bijelim prugama, dok će njihov vratar biti u zelenom.


Zanimljivo, Hrvatska je na posljednjem EURO-u u najpopularnijem i najomiljenijem dresu sa “crveno-bijelim” kvadratićima igrala samo protiv Škotske, dok smo protiv Engleske, Češke i Španjolske igrali u crnoj kombinaciji.


Na posljednjem SP-u 2018. u Rusiji “Vatreni” su u prvom dresu igrali prvu utakmicu protiv Nigerije, te finale protiv Francuske.