Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SP u Kataru

Hrvatski i marokanski navijači odigrali susret na Fan festivalu u Dohi, Dario Šimić spasitelj u finišu

Autor: Hina

22.11.2022. 13:10
Hrvatski i marokanski navijači odigrali susret na Fan festivalu u Dohi, Dario Šimić spasitelj u finišu

Foto: Foto REUTERS

Utakmica je završila 8:8



DOHA Na FIFA Fan festivalu u Dohi počelo je Svjetsko prvenstvo navijača u malom nogometu, a u prvom susretu Hrvatska je pojačana legendom Darijom Šimićem odigrala 8-8 protiv Maroka.


Svjetsko prvenstvo navijača igra se na Al Rihla Areni u sklopu FIFA Fan Festivala u Al Bidda Parku u Dohi.


Igra se dva puta po 10 minuta, a ekipe su sastavljene od pet igrača. Skupine su iste kao i na World Cupu, a sve reprezentacije su pojačane jednom nogometnom legendom. Za našu ekipu je nastupio bivši “Vatreni” Dario Šimić, dok je suparnički ekipu predvodio bivši marokanski reprezentativac Rabii Laafoui.




Kako se “Fan World Cup” igra u Areni u sklopu Fan Festivala, hrvatsko – marokanski ogled privukao je na tribine brojne gledatelje. Brzo se pojavila i skupina naših navijača koja je stvorili sjajnu atmosferu.


Bila je to zanimljiva utakmica, hrvatski navijači su vodili cijelo vrijeme, u nekoliko navrata i sa po dva gola razlike. No, u završnici su pali sa snagom, iznimna vrućina i nedostatak zamjena učinili su svoje. Marokanci su iskoristili činjenicu da su imali više zamjena i u zadnjoj minuti su poveli 8-7. Hrvatski ekipu je spasio Dario Šimić golom u “sudačkoj nadoknadi”.


“Ovo je za mene bilo novo iskustvo, uvertira za ono što nas čeka sutra. Bilo je zanimljivo, na kraju je završilo bz pobjednika,” kazao je bivši branič Dinama, Intera, Milana i Monaca koji je zabio je četiri gola.


“Ima tu dobrih dečkiju koji igraju nogomet stalno, tako da su bolji od nas koji ne igramo često. Bilo je zaista vruće, vjerujem kako će našim igračima biti puno lakše na klimatiziranim stadionima,” dodao je Šimić.


Tri gola za hrvatsku ekpu zabio je 26-godišnji Zagrepčanin David Milić.


“Naišli smo na Fifinu objavu o svjetskom prvenstvu navijača i prijavili smo se. Dario nas je spašavao, uvjeti su bili dosta izazovni. Bila je to dobra utakmica, a na kraju je rezultat najpošteniji,” kazao je Milić.


Za ekipu hrvatskih navijača igrali su i Luka Calcich, Josip Bilić, te “pojačanje” Indijac Hashir Kp. Kod Marokanaca pet golova je zabio Laafoui.


“Bilo je jako teško igrati po ovim uvjetima, ali kada se igra s legendom “Vatrenih” kao što je Dario Šimić sve je lakše. Dario se nazabijao golova kao da je nekada igrao u napadu,” rekao je sa smiješkom Luka Calcich.


“Nadam se da ćemo protiv Kanade i Belgije imati više sreće i proći dalje kao i naša seniorska reprezentacija,” dodao je 24-godišnji Riječanin.