Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bravo Ante!

Hrvatski reprezentativac pomogao starijoj ženi oboljeljoj od raka dojke i oduševio njezinu obitelj

Autor: Hina

17.02.2023. 13:55
Hrvatski reprezentativac pomogao starijoj ženi oboljeljoj od raka dojke i oduševio njezinu obitelj

Foto: Ante Budimir/Foto REUTERS

Ante Budimir pomogao je bolesnici da stigne na vrijeme u bolnicu na sjeveru Španjolske



MADRID  Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir pomogao je starijoj ženi, oboljeloj od raka dojke, da stigne na vrijeme u bolnicu na sjeveru Španjolske što je potaknulo ženinu kćer da preko društvenih mreža zahvali Osasuni što dovodi u klub “dobre ljude, a ne zvijezde”.


Mari Carmen Sierra Castillo rodila se prije 78 godina u Carcastillu, mjestu s 2.455 stanovnika, na sjeveru Španjolske. Ondje je živjela 45 godina no zbog zdravstvenih problema morala se odseliti u 70 kilometara udaljeni grad Pamplonu.


Mari Carmen redovito odlazi u bolnicu na odjel onkologije zbog raka dojke koji joj je otkriven prije 32 godine. Kako bi stigla na vrijeme koristi se taksijem, ali tog jutra taksi se nikako nije pojavljivao. Vrijeme je prolazilo, kiša sve jače pljuštala, kada je ugledala 190 centimetra visokog mladića koji joj se učinio poznatim.




Mladić je bio Ante Budimir, reprezentativac Hrvatske i napadač Osasune. Nakon kratkog ugodnog razgovora shvatili su da su susjedi. Budimir se ponudio odvesti ju svojim automobilom na pregled u bolnicu. Tijekom puta su razgovarali o njenoj obitelji, situaciji u klubu Osasuni, a 31-godišnji nogometaš saznao je koliko je Mari Carmen privržena “Crvenima” iz Pamplone.


Mari Carmen je stigla na vrijeme u bolnicu, a Budimir je u istom tjednu zatresao mrežu u 1-1 remiju Espanyola i Osasune. To mu je bio tek drugi pogodak ove sezone, pa je njime skinuo veliki psihološki teret sa sebe.


Kada se Mari Carmen vratila doma ispričala je anegdoutu svojoj kćeri Myriam, koja je razgaljena odlučila podijeliti priču preko društvenih mreža.


“Mislim da nikada nisam podijelila nešto intimno, vezano za obitelj, preko društvenih mreža. Ne znam niti sama zašto ovo sada radim, da li zbog suzbijanja straha, da se isplačem ili naprosto da izbacim iz sebe sve što osjećam”, napisala Myriam na Instagramu.


“Ova priča s Budimirom je istinita. Svaka čast Osasuni što dovodi dobre ljude, a ne zvijezde”, napomenula je.


Objavila je i crteže koje je sama izradila a putem kojih je zahvalila svima koji brinu o njenoj bolesnoj majci.


“Od konobarice koja joj pomaže pridržati tacnu do taksista koji strpljivo čeka da uđe u automobil”, navela je.


Na jednoj od fotografija nacrtala je i svog, vjerojatno pokojnog oca, koji je nekada ujutro čitao novine prateći rezultate Osasune.


“Dobru ekipu ima ove godine Osasuna!”, piše na nacrtanim novinama gdje igrač u crvenom dresu, a koji bi mogao biti Budimir, trči uzdignutih ruku slaveći pogodak.


Budimir, koji je ranije znao slati poruke ohrabrenja hrvatskim navijačima oboljelima od leukemije, bio je najbolji strijelac Osasune tijekom protekle dvije sezone. Ove sezone međutim proživljava gorke trenutke zbog izostanka golova, no nada se da će baš kao i prošlog proljeća uslijediti serija pogodaka.


Osasuna zauzima 9. mjesto među 20 klubova prve lige te se nada izlasku u europska natjecanja iduće sezone. Osasuna se plasirala i u polufinale španjolskog kupa gdje će igrati s Athletic Bilbaom dok se u drugom polufinalu susreću Real Madrid i Barcelona.