Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SP u Kataru

Iranci srušili Velšane u ludoj završnici, postigli su dva pogotka u sučevoj nadoknadi vremena s igračem više

Autor: Hina

25.11.2022. 13:06
Iranci srušili Velšane u ludoj završnici, postigli su dva pogotka u sučevoj nadoknadi vremena s igračem više

Foto: Ovako je izgledao prvi pogodak Irana snimljen s kamerom iza gola/Foto REUTERS

Wales je u 86. minuti ostao s igračem manje, jer je zbog prekršaja u izglednoj situaciji sudac Escobar isključio vratara Waynea Hennesseyja



AL RAYYAN U prvom dvoboju 2. kola na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, odigranom u petak na stadionu Ahmad bin Ali, reprezentacija Irana svladala je Wales sa 2-0.


Oba pogotka su Iranci postigli u sučevom dodatku na samom kraju dvoboja. Prvi je mrežu zatresao Roozbeh Cheshmi udarcem s ruba kaznenog prostora u osmoj minuti sučevog dodatka. Konačnih 2-0 postavio je Ramin Rezaeian u 11. minuti dodatka, kad je sigurno realizirao kontranapad.


Najbolju priliku za postizanje pogotka Velšani su imali u 12. minuti, kad je Kiefer Mooore s pet metara skrenuo loptu nakon ubačaja, ali je iranski vratar to obranio.




Iran je bio puno bolja momčad u drugom poluvremenu. U 52. minuti su u razmaku od 15 sekundi Azmoun i Gholizadeh pogađali vratnice, a potom je i Hennessey obranio udarac Azmouna glavom iz neposredne blizine.


Wales je u 86. minuti ostao s igračem manje, jer je zbog prekršaja u izglednoj situaciji sudac Escobar isključio vratara Waynea Hennesseyja.