Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Serie A

Jose Mourinho kažnjen s 10 tisuća eura i dvije utakmice zabrane vođenja momčadi zbog isključenja

Autor: Hina

02.03.2023. 06:55
Jose Mourinho kažnjen s 10 tisuća eura i dvije utakmice zabrane vođenja momčadi zbog isključenja

Foto: Jose Mourinho/Foto REUTERS

Glavni sudac utakmice Marco Piccinini udaljio je Mourinha s klupe Rome početkom drugog poluvremena, a Portugalac se žalio na tretman kojega je imao kod četvtog suca utakmice Marca Serre te je čak najavio kako će potražiti pravni savjet zbog čitave situacije



RIM Osebujni trener nogometaša Rome Jose Mourinho (60) kažnjen je s dvije utakmice zabrane vođenja momčadi u talijanskom prvenstvu te s 10.000 eura zbog isključenja koje je “zaradio” u 1:2 porazu na gostovanju kod davljenika Cremonesea u susretu 24. kola.


Glavni sudac utakmice Marco Piccinini udaljio je Mourinha s klupe Rome početkom drugog poluvremena, a Portugalac se žalio na tretman kojega je imao kod četvtog suca utakmice Marca Serre te je čak najavio kako će potražiti pravni savjet zbog čitave situacije.


“Trener Rome je vehementno i provokativno reagirao na sudačke odluke u drugom poluvremenu, a takvo je ponašanje ponovio i u trenutku isključenja. Također, po završetku utakmice ušao je u sudačku svlačionicu, na što nema pravo, te je uputio ozbiljne uvrede četvrtom sucu”, stoji u odluci o kazni.




Nakon poraza od Cremonesea Roma je ostala peta na ljestvici sa 44 boda, tri manje od drugog Intera i trećeg Milana te jddnim manje od četvrtog Lazija, momčadi s kojima se bori za plasman od drugog do četvttog mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.


Cremoneseu je, pak, ovo bila prva pobjeda u prvenstvu ove sezone kojom je preskočio Sampdoriju i sada je 19. na ljestvici s 12 bodova, osam manje od 17. Spezije koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u Serie A.