Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Veliko priznanje

Jurgen Klopp proglašen počasnim građaninom Liverpoola, prije njega samo je jedan stranac dobio tu nagradu - Nelson Mandela!

Autor: Hina

03.11.2022. 19:25
Jurgen Klopp proglašen počasnim građaninom Liverpoola, prije njega samo je jedan stranac dobio tu nagradu - Nelson Mandela!

Volim tradiciju, volim ovakve događaje, ali ne da sam ja u središtu svega. Unatoč tome moram priznati da sam baš uživao u svemu, pogotovo u dirljivim govorima - rekao je njemački strateg



LIVERPOOL  Grad Liverpool dodijelio je veliko priznanje njemačkom strategu Juergenu Kloppu, treneru nogometnog kluba iz tog grada, tako što ga je proglasio počasnim građaninom Liverpoola.


Najveće gradsko priznanje 55-godišnji njemački stručnjak je primio na svečanosti u gradskoj vijećnici, a u znak svega što je napravio u klubu od dolaska 2015. godine. Kulminacija njegovog rada bila je osvojena Liga prvaka 2019. godine, kao i naslov prvaka Premier lige sezonu poslije. Uz primljenu plaketu „Freedom of the City of Liverpool“ Klopp je priznao.


„Nikada u životu nisam bio u sličnoj prilici. Volim tradiciju, volim ovakve događaje, ali ne da sam ja u središtu svega. Unatoč tome moram priznati da sam baš uživao u svemu, pogotovo u dirljivim govorima“, rekao je njemački strateg.




Inače, prije Kloppa samo je jedan stranac u povijesti primio ovu nagradu grada Liverpoola i bio je to Nelson Mandela, nekadašnji predsjednik Južnoafričke republike i borac za rasnu ravnopravnost.