Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP u Kataru

Kapetan Vatrenih jasno i glasno uoči četvrtfinala: "Vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar"

Autor: Portal Novi list

08.12.2022. 13:53
Kapetan Vatrenih jasno i glasno uoči četvrtfinala:

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali bez obzira na to, želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje naslova - rekao je Luka



RIJEKA Pored izbornika Zlatka Dalića na presici uoči Brazila bio je i kapetan Luka Modrić.


– Napravili smo veliku stvar ulaskom u četvrtfinale, ali bez obzira na to, želimo još više. Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje naslova. Uvijek su favoriti, ali po prikazanoj igri na ovom prvenstvu s pravom u toj grupi. Moramo biti pravi, dati svoj maksimum kao i u svakoj utakmici do sad. Moramo dati maksimum mogućnosti i odigrati najbolju utakmicu. U tom slučaju imamo šanse. Ne zadovoljavamo se time što smo tu. Znamo da nas čeka utakmica protiv velikog protivnika, ali imamo svoje snage, vjerujemo u sebe i tako ćemo se i postaviti.


Suigrač iz Reala Vinicius nahvalio vas je uoči susreta?




– Lijepo je čuti da Vini lijepo priča o meni i koristi birane riječi. On je odličan dečko i imamo super odnos. U nevjerojatnoj je formi i jako je napredovao otkako je došao u Real. To pokazuje i u klubu i u reprezentaciji, a i ovdje na SP-u. Bit će ga teško zaustaviti. Svi znaju njegove kvalitete, ali ako mogu nekim detaljem pomoći i otežati mu posao, sigurno ću to i napraviti. Ovdje smo da se svatko bori za svoju zemlju.


Kamerun je jedini uspio pobijediti Brazil?


– Nisam imao priliku gledati tu utakmicu, ali Brazilci su dosta toga promijenili. Nisu igrali s najjačom ekipom, ali imaju igrača za složiti dvije top momčadi. Nije to mjerilo, ali pokazuje da se i njih može pobijediti. Svaka je utakmica za sebe. Pokazali smo mentalnu snagu i čvrstinu u produžecima i penalima. Ako dođe do toga, zadnja utakmica nam je dala veliko samopouzdanje i ući ćemo samouvjereni. Vidjet ćemo što će biti. Spremni smo na sve.


Brazil nikada nije bio veći favorit. Je li to podcjenjivanje Hrvatske?


Ne bavimo se statistikama. Fokusirani smo na sebe. Naravno da svi daju Brazilu veće šanse, kao i svim ekipama koje igraju protiv nas, kao što su Argentina, Brazil i Španjolska koji su uvijek favoriti. No, puno puta smo pokazali da ne pobjeđuju uvijek favoriti. To nas ne brine. Poštujemo sve, ali i sposobni smo za sve.


Zlatko Dalić i Luka Modrić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić i Luka Modrić/Foto REUTERS


Kako bi ocijenio vezni red bez Rakitića?


 – Sad je veća odgovornost. Uvijek sam imao odgovornost, a danas kad nema Ivana i dalje imamo sjajnu veznu liniju. Tu je Mateo koji igra fenomenalno i nadomjestio je Raketu dobro. Opet smo dobri. Ne možda kao u Rusiji, ali imamo sjajnu ekipu.


Odakle toliko sjajnih nogometaša u Hrvatskoj?


Hrvatska je jako talentirana nacija, ne samo u nogometu. Uvijek izbacujemo talente u svim sportovima. U nogometu je tako oduvijek. Imali smo velikih talenata. Hrvatska je po tome prepoznatljiva. Nemam neko posebno objašnjenje. Volimo sport i rađaju se talenti. Dobro se radi u školama nogometa i jednostavno smo talentirana nacija. Teško mi je reći zašto je to tako.


Hrvatska je među najsporijima, a Brazil među najbržima na ovom SP-u.


Igramo kako igramo. Nekad je to dobro, nekad manje dobro, ali uvijek dajemo maksimum da što bolje predstavimo Hrvatsku. Vidjet ćemo kakva će biti Hrvatska. Spremni smo i vjerujemo da možemo napraviti veliku stvar.


Igrat ćete protiv brojnih bivših ili aktualnih suigrača?


– Veselim se što ću igrati protiv nekih bivših i sadašnjih suigrača, ali prijatelji možemo biti nakon utakmice. Svatko gleda sebe i bori se za svoju zemlju.


Je li ovo zadnje Svjetsko prvenstvo za Luku Modrića?


– Ne razmišljam o budućnosti. Vidjet ćemo do kad ću igrati. Sada sam sto posto koncentriran na ovo što je ispred nas. Bit će vremena za razmišljanje o budućnosti. Nažalost, nemam taktiku za pomlađivanje kao što je to bilo za rast. Ako je ti imaš, slobodno se javi


Stari protiv mladih

Igraju li i dalje stariji protiv mlađih?
I dalje postoje te utakmice samo ovaj puta starci pobjeđuju. Jednom je bilo neriješeno, ali uglavnom starci pobjeđuju. Organizacija i atmosfera su odlični. Osjećamo se ugodno i uživamo ovdje. Nema puno putovanja i nemam nikakve primjedbe. Sve je u najboljem redu.