Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

žnk donat

Kirilenko: Protiv Rijeke nam se sve poklopilo

Autor: Šime Ćurko

23.03.2023. 14:45
Kirilenko: Protiv Rijeke nam se sve poklopilo

Foto: Luka Jeličić



Tri utakmice, tri pobjede. Učinak je to nogometašica Donata u drugom dijelu sezone. Počelo je uspjehom u četvrtfinalu Hrvatskog kupa na gostovanju kod Istre 1961. Potom je ekipa sa Stanova u Prvoj HNL u Slavonskom Brodu s 4:1 svladala Viktoriju, da bi prošle nedjelje s 3:0 ispratila Rijeku. Riječ je o klubovima koji su konkurenti iz donjeg dijela ljestvice, pa uspjeh u tim dvobojima još više dobiva na značaju.


– Djevojke su marljivim radom i zalaganjem na terenu zaslužile ove pobjedu te smo izrazito ponosni na ono što su pokazale – kaže Jure Vuleta, trener.


Dvoboj s Riječankama obilježila je reprezentativka Ivana Kirilenko, koja je postigla sva tri gola. Kirilenko se prošlo ljeto vratila u redove »bijelo-plavih«, a sa šest golova trenutačno je najefikasnija igračica Donata.




– Utakmica protiv Rijeke bila je ogledalo svega što smo radili u zadnje vrijeme i ponosna sam na djevojke. Sve se poklopilo jer kada ste iskreni prema nečemu i bez »fige u džepu«, onda to, kad – tad, krene u pravom smjeru. Rijeka nam je bila jako važna utakmica i ono što smo dogovarali u tjednu prije utakmice izvršili smo s odgovornošću i disciplinom, a to je rezultiralo visokom pobjedom – rekla je Kirilenko.


Sljedeći vikend nastavit će se Prva HNL za mlađe uzraste. Nakon 11 kola pionirke Donata su s 31 bodom na prvom mjestu dok drugoplasirani Agram ima četiri boda manje. Kadetkinje su s 19 boda pete (vodi Agram s 33 boda). U 12. kolu obje selekcije Zadranki bit će domaćin Dinamu.