Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP u Kataru

Kreće drugi krug razigravanja po skupinama, Engleska, Nizozemska i Ekvador mogu pobjedama osigurati prolaz

Autor: Valentina Prokić

25.11.2022. 07:44
Kreće drugi krug razigravanja po skupinama, Engleska, Nizozemska i Ekvador mogu pobjedama osigurati prolaz

Foto: Kapetan Harry Kane sa suigračima na treningu/Foto REUTERS

Harry Kane vratio se treninzima i konkurirat će za večerašnju utakmicu



Posvemašnje olakšanje zavladalo je u redovima engleske reprezentacije, ali i svih navijača na Otoku i van njega, nakon što je objavljeno da se kapetan Harry Kane vratio normalnim treninzima nakon udarca u gležanj, koji je zaradio tijekom velike pobjede nad Iranom u prvom dvoboju skupine B. Bila je to najveća reprezentativna pobjeda Engleza na startu velikog natjecanja.


Stopalo


– Kane je dobro, trenirao je malo više individualno, ali jučer se priključio momčadi. Bio je na pregledu, tako da budemo sigurni da je sve u redu. Nije toliko gležanj, više stopalo, ali sada je sve kako treba biti – rekao je engleski izbornik Gareth Southgate.


Krilo Leicestera James Maddison propustio je dvoboj s Iranom zbog problema s koljenom te se posvetio treninzima u dvorani, dok je ostatak momčadi trenirao na vrućini u Dohi. Od viroze se oporavio i branič Harry Maguire, a u punom treningu je i Kyle Walker te se očekuje da će svi biti danas (20.3o sati) Southgateu na raspolaganju. Englezi se nadaju kako će pobjedom nad SAD-om osigurati drugi krug natjecanja, ali i razbiti negativni skor. Naime, iako je Gordi Albion dobio SAD u osam od 11 utakmica, nikad ih nisu pobijedili na Svjetskom prvenstvu.




Nakon remija s Amerikancima, Gareth Bale i njegov Wales će svoju prvu pobjedu tražiti (11 sati) u dvoboju s ranjenim Irancima, koji zasigurno još uvijek imaju noćne more od teškog potopa od Engleza.


Dokazivanje


U skupini A domaćin Katar igra protiv Senegala (14 sati). Obje reprezentacije su poražene u prvom kolu, te su obje željne pobjede ne bi li produžili nadu u nastavak natjecanja. Katar se svakako želi pokazati i dokazati da može igrati na najvišoj razini u srazu sa Senegalcima. Azijski prvaci nadaju se da će izbjeći ispadanje kao četvrti domaćin SP-a eliminiran u prvom krugu, nakon Švicarske (1954.), Čile (1962.) i Južne Afrike (2010.).


– Nadam se da možemo igrati slobodno i bez pritiska te biti bolji nego što smo bili u prvoj utakmici. Ova momčad mora se dokazati. Utakmice odlučuju brojni faktori, ali najvažnije je da damo sve od sebe jer na Svjetskom prvenstvu, ako ne odigraš najbolje što možeš, bit ćeš kažnjen – rekao je izbornik K Španjolca Felix Sanchez.


Preostale dvije reprezentacije u skupini Nizozemska i Ekvador (17 sati) igraju međusobno, a eventualni pobjednik će osigurati drugi krug natjecanja te će biti opušteniji uoči posljednje utakmice.