Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

SP u Kataru

Leo Messi se nakon trijumfa protiv Nizozemske osvrnuo na sudar s Hrvatskom: "Ako ih pustimo da igraju..."

Autor: Hina

10.12.2022. 07:06
Leo Messi se nakon trijumfa protiv Nizozemske osvrnuo na sudar s Hrvatskom:

Foto: Lionel Messi i Emiliano Martinez/Foto REUTERS

Hrvatska je dokazala da je jako dobra - rekao je kapetan Argentine



Leo Messi prokomentirao je utakmicu protiv Nizozemske, ali i predstojeći polufinalni sudar protiv Hrvatske (utorak, 20 sati)


– Argentina je među četiri najbolje selekcije na svijetu jer ovi igrači pokazuju da znaju igrati svaku utakmicu s istom željom i istim intenzitetom. Pun sam veselja, pun sreće. Nismo morali ići na produžetke ili penale, ali morali smo patiti. Prošli smo i to je impresivno. Ne možete postaviti tako lošeg suca za utakmicu ovakve veličine. Vjerujem da se FIFA mora pobrinuti za to. Hrvatska? Bit će to vrlo teška utakmica. Hrvatska je dokazala da je jako dobra. Vidjeli smo da, ako ih pustimo da igraju, imaju jako dobre igrače koji znaju s loptom, posebno u veznom redu.


Virgil van Dijk, kapetan Nizozemske, promašio je prvi jedanaesterac.




– Puno smo vježbali penale i dobro nam je išlo….do večeras. Jako boli, pogotovo jer je to bila utakmica koja se preokretala za nas. J Ja sam promašio penal. Moj udarac je bio snažan, ali možda je mogao biti malo više u kut. Takve se stvari nažalost događaju u nogometu. Imali smo vjere da ćemo večeras proći, da ćemo nastaviti s ovom grupom momaka. Nažalost, nije išlo, jako sa tužan razočara,


Louis van Gaal, izbornik Nizozemske, također se požalio na suce.


– Cijelu godinu treniramo penale i unatoč svemu ne uspijevamo. Šteta. Kao trener želim imati sve pod kontrolom. Zato sam tražio od igrača da izvode penale u svom klubu, svi su to radili. Ali ako promašiš dva, nećeš više pobijediti. Ovakav poraz jednostavno ne možeš preboljeti. Bilo je upitnih sudačkih odluka, ali ne dopuštam da smo izgubili zbog suca.