Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

STOLNI TENIS

Luka Lisica i Marija Kurta pobjednici božićnog turnira "Stolar 2022."

Autor: Šime Ćurko

15.12.2022. 19:40
Luka Lisica i Marija Kurta pobjednici božićnog turnira

Foto: Stolar



U dvorani Bagat održan je Božićni turnir Stolar 2022. stolnoteniskih rekreativaca i amatera. U muškoj konkurenciji sudjelovala su 32 igrača, a natjecale su se i tri igračice. U borbu za plasman od prvog do četvrtog mjesta stigli su Luka Lisica, branitelj titule Ante Buterin, Vedran Ješe i Mladen Jurica. Buterin je s 3:1 porazio Ješu dok je Lisica sa sigurnih 3:0 nadigrao Juricu.


Prvo su se u borbi za treće mjesto sastali Ješe i Jurica. Bolji je bio Ješe, slavio je s 3:1 te uzeo broncu i pehar. S nestrpljenjem se očekivao finale između Buterina i Lisice (od ove sezone skupa su u timu, Samo zabava). Bio je to impresivan nastup Lisice od prvog do zadnjeg poena za sigurnu pobjedu (3:0).


– Presretan sam, drago mi je da sam u finalu uspio nadigrati kolegu iz tima Buterina, koji je slavio prošle godine. Odigrao sam odličan meč i mislim da sam zasluženo stigao do pobjede. Hvala organizatorima na odlično obavljenom poslu, kao i svim sudionicima. Stolar je pun pogodak – kazao je Lisica.




Gledajući momčadski po dva predstavnika u četvrtfinalu imali su Sidro (Tomić i Karić. Karić je briljirao, porazio je Šimu Markovića, a Ješu je odveo u peti set), Cataleya (Ješe, Marić – jedini Lisici uzeo set), Samo zabava (Buterin, Lisica) te po jednog I… to je to (Jurica) i Jurjevići (Jurjević).


Nakon međusobnih dvoboja prvo mjesto u ženskoj konkurenciji pripalo je Mariji Kurti, druga je bila Mia Čop a treća Maja Kurta.


– Bilo je lijepo, odlično druženje i zabava, nadam se da će drugi put biti još više cura. Bravo za organizatore – rekla je Marija Kurta. Rezime svega dao je Davor Karlović, voditelj lige.


– Za mene su svi pobjednici svi koji su sudjelovali. Ova lijepa priča je nastavljena i to je najvažnije. Čestitam svima, i zahvaljujem našem članu Josipu koji nas je kasnije sve ugostio u Zatonu gdje smo nastavili druženje.