Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

PREMIER LIGA

Manchester United potopljen kod Aston Ville

Autor: Hina

06.11.2022. 18:06
Manchester United potopljen kod Aston Ville

Foto: Reuters



Nogometaši Aston Ville pobijedili su na svom terenu Manchester United 3-1 u utakmici 15. kola engleske Premier lige.


Aston Villa je povela u sedmoj minuti golom Leona Baileya, a četiri minute kasnije Lucas Digne udvostručio je prednost iz slobodnog udarca. U 45. minuti autogol je postigao igrač Aston Ville Jacob Ramsey, koji se iskupio i u 49. minuti zatresao mrežu Manchester Uniteda za konačan rezultat. Trener Unaj Emery tako je krenuo pobjedom na klupi momčadi iz Birminghama, a Aston Villa je pobijedila Manchester United na Villa Parku u Premier ligi prvi put nakon 1995. godine. Villa je ostvarila četvrtu pobjedu u prvenstvu i zauzima 13. mjesto na tablici sa 15 bodova, a United je doživio četvrti poraz i peti je na ljestvici s 23 boda.


Nogometaši Newcastlea pobijedili su na gostujućem terenu Southampton s 3-1, a Duje Ćaleta Car je igrao za domaćine od 72. minute. Crno-bijeli su poveli golom Miguela Almirona u 35. minuti, drugi pogodak postigao je Novozelanđanin Chris Wood u 58. minuti, a četiri minute kasnije treći Joe Wilcock. Jedini pogodak za domaće postigao je Romain Perraud u 88. minuti, a konačan rezultat postavio je Bruno Guimaraes u prvoj minuti sudačke nadoknade. Newcastle je ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu, ukupno sedmu u Premier ligi te se popeo na treće mjesto na ljestvici s 27 bodova. Southampton je doživio osmi poraz i nalazi se na 18. mjestu sa 12 bodova.




Crystal Palacea je pobijedio su na gostujućem terenu u londonskom derbiju West Ham s 2-1. West Ham je poveo u 20. minuti kada je pogodio Mohamed Benrahma, a izjednačio je Wilfred Zaha u 41. minuti. Pobjednički pogodak za goste zabio je nogometaš West Hama Aaron Cresswell autogolom u četvrtoj minuti nadoknade vremena. Crystal Palace je deveti na tablici sa 19 bodova, a West Ham je nakon osmog poraza 15. sa 14 bodova.


Ranije danas Arsenal je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea 1-0, a kasnije će igrati Tottenham – Liverpool.