Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

SP u Kataru

Marokanci su uvjereni u prolaz skupine i plasman u nokaut fazu: "Bit ćemo vrlo opasni u nastavku natjecanja"

Autor: Hina

29.11.2022. 12:36
Marokanci su uvjereni u prolaz skupine i plasman u nokaut fazu:

Foto: Bilal El Khannouss/Foto REUTERS

Kanada i Maroko susreli su se tri puta, sve su bile prijateljske utakmice, pri čemu su Sjevernoafrikanci pobijedili dvije, a jedna je utakmica završila neriješeno



DOHA Ohrabrena marokanska momčad nastojat će doći do nokaut faze Svjetskog prvenstva po prvi put nakon gotovo četiri desetljeća pobjedom ili remijem s Kanadom u posljednjoj utakmici skupine F u četvrtak.


Maroko je upisao svoju prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu od 1998. pobijedivši u nedjelju Belgiju s 2-0, što je izazvalo euforiju među igračima, divlje slavlje među navijačima – pa čak i nerede u Bruxellesu.


U posljednjem ogledu grupne faze, Marokanci će igrati protiv Kanade, koja će nastojati ostvariti svoju prvu pobjedu u povijesti turnira nakon što je ispala sa svog prvog Svjetskog prvenstva u 36 godina.




“Ako prođemo u nokaut fazu, mislim da ćemo biti vrlo opasni u nastavku”, rekao je marokanski izbornik Walid Regragui.


Maroko je neočekivano promijenio vratare u posljednjem trenutku prije početka utakmice protiv Belgije jer je Munir El Kajoui ušao umjesto Yassinea Bounoua. Timski liječnik kasnije je rekao da je Bounou osjetio vrtoglavicu, ali da će biti spreman igrati protiv Kanade.


Kanada je ispala nakon što je izgubila svoje dvije prve utakmice protiv Belgije i Hrvatske, ali je uspjela zabiti svoj prvi gol na Svjetskom prvenstvu – samo 68 sekundi nakon početka protiv Hrvatske.


S obzirom da na turniru više ništa nije na kocki, Kanada će pokušati graditi na snažnoj igri koju je pokazala protiv Belgije i usredotočiti se na napuštanje Katara u dobroj uspomeni  dok se pripremaju za domaćinstvo Svjetskog prvenstva zajedno sa Sjedinjenim Državama i Meksikom 2026. godine.


Uz proširenje Svjetskog prvenstva s 32 na 48 zemalja od 2026., Kanada se može nadati da će češće sudjelovati na budućim turnirima nakon što se automatski kvalificirao kao su domaćin za četiri godine.


Kanada i Maroko susreli su se tri puta, sve su bile prijateljske utakmice, pri čemu su Sjevernoafrikanci pobijedili dvije, a jedna je utakmica završila neriješeno.