Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SP u Kataru

Maroko sprema novu senzaciju, Cristiano Ronaldo i suigrači moraju ukrotiti "Lavove Atlasa"

Autor: Igor Duvnjak

10.12.2022. 07:53
Maroko sprema novu senzaciju, Cristiano Ronaldo i suigrači moraju ukrotiti

Foto: Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Do jučer naoko anonimni Maroko je u euforiji, predstavio je pritom niz sjajnih igrača i na krilima kolosalne podrške navijača misli pokvariti račune Portugalu



U jeci velikih četvrtfinalnih duela, ovaj između Portugala i Maroka ne zvuči tako bombastično, ali onima s profinjenijim sluhom otkriva specifične čari kakve ima svako nadmetanje između osam najboljih na svijetu. Recimo, do jučer naoko anonimni Maroko je u euforiji, predstavio je pritom niz sjajnih igrača i na krilima kolosalne podrške navijača misli pokvariti račune Portugalu koji je ironijom sudbine bez dojučerašnjeg lidera Ronalda »stavio mjenjač u brzinu« kojom želi projuriti u polufinale. Maroko je sretnim brojem na ruletu jedanaesteraca sa Španjolskom već srušio jednog iberijskog velikana, merkajući ovog drugog izbornik Regragui brine i zbog zdravstvenih problema, ozljeda kapetana Saissa te Aguerda.


Uz to, od starta turnira Hakimi i Mazraoui igraju »stišćući zube« kao i oni ispred njih, ofenzivci Ziyech, En Nesyri e Boufal, Amrabat, Ounahi e Amallah. Ziyech je lider ekipe koja ima niz od 5 susreta bez poraza s dvije pobjede i tri remija, praveći probleme sastavima kalibra Hrvatske i Belgije.


Izrešetavši švicarsku mrežu, a da je na klupi pustio strijelce kalibra Leaoa i Ronalda, oko kojeg ne staju neugodne ćakule, izbornik Santos najavljuje postavu iz prošle utakmice. U vrhu napada je »Pistolero« Ramos, uz njega Joao Felix, a u kabini režije Bruno Fernandes koji je već dao dva gola i tri namjestio.




Jedina dvojba je desni bok, gdje Dalot ima prednost pred Cancelom. Do svog trećeg četvrtfinala nakon 1966. i 2006. ekipa je stigla s 12 golova, pet manje no ono 1966. godine, ali ima šest raznih strijelaca, što je portugalski rekord na SP-u. Valja im se provući kroz usku marokansku bravu, biti uspješniji u tome od Hrvatske, Belgije i Španjolske.