Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ždrijeb u Nyonu

Mlada nogometna reprezentacija saznala suparnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine

Autor: Hina

02.02.2023. 11:36
Mlada nogometna reprezentacija saznala suparnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. godine

Foto: Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Hrvatska će igrati u skupini G s izabranim vrstama Portugala, Grčke, Bjelorusije, Farskih Otoka i Andore



NYON Hrvatska muška nogometna reprezentacija za igrače do 21 godine će u kvalifikacijama za završni turnir Europskog prvenstva 2025. igrati u skupini G s izabranim vrstama Portugala, Grčke, Bjelorusije, Farskih Otoka i Andore, odlučeno je ždrijebom u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu.


Utakmice kvalifikacija će biti igrane u razdoblju od ožujka 2023. do listopada 2024., a na završni turnir, uz domaćina Slovačku, izravno će se plasirati devet pobjednika skupina te tri najbolje od devet drugoplasiranih reprezentacija.


Preostalih šest drugoplasiranih reprezentacija će sudjelovati u doigravanju za preostala tri mjesta, koje će biti odigrano u studenom 2024.




Završni turnir u Slovačkoj bit će odigran u ljetnom razdoblju 2025., a to će biti treća završnica Europskog prvenstva za igrače do 21 godine na kojoj će sudjelovati 16 momčadi.


Premijera je u takvom formatu bila 2021. u Sloveniji i Mađarskoj, a na tom je turniru Hrvatska zaustavljena u četvrtfinalu porazom od Španjolske (1-2) u produžetku.


Pred mladom hrvatskom reprezentacijom je ove godine nastup na završnom turniru EP-a kojeg će zajednički organizirati Gruzija i Rumunjska. Hrvatska će igrati u skupini B kojoj je domaćin Bukurešt, a suparnici će joj biti Rumunjska, Španjolska i Ukrajina. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiriju skupina izborit će plasman u četvrtfinale.