Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rijeka Open

Na Kozali danas počinje malonogometni turnir uz sudjelovanje 24 momčadi, nagradni fond pet tisuća eura

Autor: Edi Prodan

05.01.2023. 08:46
Na Kozali danas počinje malonogometni turnir uz sudjelovanje 24 momčadi, nagradni fond pet tisuća eura

Danas, prvog dana turnira, utakmice počinju u 16.30 sati, dok im je predviđeno trajanje sve do 23 sata



RIJEKA  Drugo izdanje novogodišnjeg malonogometnog turnira u organizaciji HMNK-a Rijeka i NK-a Stari grad Rijeka održava se od danas do 8. siječnja u renoviranoj dvorani »Dinko Lukarić« na Kozali. Iako svjedočimo uistinu teškoj situaciju u riječkom sportu, o čemu je nedavno pisao i naš list, HMNK Rijeka je uspio u pronalaženju dobitne kombinacije. S obzirom da je jasno da se samo s proračunskim sredstvima PGŽ-a ili Grada Rijeke ne može daleko, riječki malonogometaši pronašli su zajednički interes s tvrtkom Como Tempera, koja je postala generalni sponzor HMNK-a Rijeka. Jednako tako, oni su preuzeli i generalno sponzorstvo ovog turnira te osigurali fond nagrada u iznosu od čak pet tisuća eura, što je također jedno od jamstava vrhunskih nastupa i zanimljivosti utakmica.


– Jako smo zadovoljni čitavim tijekom priprema za ovaj turnir, nadamo se kako će u igrama uživati i svi posjetitelji te ih ovom prigodom i pozivamo da u što većem broju posjete dvoranu »Dinko Lukarić« – istaknuo je Vedran Frelih, predsjednik HMNK-a Rijeka.


Popularni »Dinko«, dom HMNK-a Rijeka, opet će ugostiti najbolje amaterske ekipe iz cijele regije. Turnir se igra po futsal pravilima, dok je branitelj naslova ekipa Ambrož team iz Slovenije, predvođena igračem HMNK-a Rijeka Alenom Fetićem. Oni su i dalje najveći favoriti turnira, a od ostalih već prijavljenih ekipa izdvojili bi dvije domaće ekipe, CB Manhattan i MNE Dynamic, u čijim redovima također igra velik broj igrača riječkog futsal kluba.




Novitet na ovogodišnjem izdanju je turnir U16 kategorije, u kojoj će se 8 ekipa, raspoređenih u dvije skupine, boriti za najbolju mladu ekipu u gradu.


Turnir pomaže i podržava i HNK Rijeka čije se nastupe u obnovljenom izdanju također s nestrpljenjem očekuje. U drugoj polovici siječnja nastavlja se i HNL.


Danas, prvog dana turnira, utakmice počinju u 16.30 sati, dok im je predviđeno trajanje sve do 23 sata. U ostala tri dana turnira početak je zakazan već u 9 sati, a trajanje je također do kasnih večernjih sati.